STOLT TRADISJON: Miriam Fasuahvili er sjef i en av Tbibilisis mest kjente vinbarer, og en stor entusiast. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 
STOLT TRADISJON: Miriam Fasuahvili er sjef i en av Tbibilisis mest kjente vinbarer, og en stor entusiast. Foto: Kjersti Johannessen/TV 2. 

Dette ukjente vinlandet hevder de var først med de edle dråpene

TBLISI, GEORGIA (TV 2): – Rådet fra legene her er å starte dagen med et glass rødvin og avslutte dagen med et glass hvitvin. Da lever man lenge!

Mariam Fasuashvili (24) forteller ivrig om de ulike vinene som er stablet fra gulv til tak i den lille vinbaren Tsangala’s i gamlebyen i Georgias hovedstad Tbilisi.De aller fleste vinene her kommer fra småskalaprodusenter i vindistriktet Kakheti øst for hovedstaden.Der er jordsmonnet svært fruktbart, og klimaet optimalt for vinproduksjon, med milde og frostfrie vintre.Georgierne selv hevder at det var nettopp her verdens første vinkultur oppsto. Det er