Lesbiske P3morgen-Silje brøt sammen under sending: – Jeg blir redd

Nattklubbmassakren i Orlando fikk programlederen Silje Nordnes (31) til å bryte sammen i gråt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det populære radioprogrammet P3morgen tok i dag opp den forferdelige hendelsen i USA natt til søndag, hvor 50 uskyldige mennesker ble skutt og drept på en nattklubb.

Les alt om hendelsen i tv2.nos livesenter.

Det er foreløpig ukjent nøyaktig hva som var motivet til gjerningsmannen Omar Mateem, men flere har spekulert i om det skyldes et hat mot homofile. Nattklubben var populær blant homofile.

Programlederne Silje Nordnes (31), Ronny Brede Aase (29) og Markus Neby (25) prater om hendelsen i mandagens sending, og for Nordnes som selv er homofil, føltes det hele veldig spesielt og nært.

– Jeg er liksom en av de som ble angrepet. Jeg har selv vært på homoklubber og danset. Jeg har så vondt i magen nå og problemer med å holde meg i sjakk. Jeg synes det er skikkelig vondt, sier en tydelig berørt Nordnes i programmet.

«Sorry, jeg blir så utrolig lei meg»

Selv om terror rammer tilfeldige, er det nå to tilfeller i USA i helgen, hvor målet har vært homofile. I Los Angeles ble en person stoppet på vei til en homoparade med bilen full av våpen og eksplosiver.

– Da er det plutselig ikke tilfeldig lenger, men et konkret utpekt mål.

– Det jeg kjente på i går er en følelse som jeg ikke har kjent på veldig lenge. En følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som jeg er. Nå er det pride neste uke, men det blir jo ikke det samme når man vet at folk hater så sterkt, sier Nordnes mens tårene triller.

31-åringen unnskylder seg for kollegene.

– Sorry, jeg blir så utrolig lei meg.

Nordnes til TV 2: – Det er vanskelig å snakke om dette

Klippet er i skrivende stund sett over 300.000 ganger etter at det ble delt på Facebook, og kommentarene strømmer på.

HAR GÅTT VIRALT: Klippet med p3-morgen-gjengen som snakker om skytingen av homofile i Orlando, har gått viralt på Facebook. FAKSIMILE: nrk.no
HAR GÅTT VIRALT: Klippet med p3-morgen-gjengen som snakker om skytingen av homofile i Orlando, har gått viralt på Facebook. FAKSIMILE: nrk.no

For Nordnes er det et svært vanskelig tema å prate om.

– Det er vanskelig å snakke om dette, jeg måtte skvise ut ordene i dag tidlig, sier hun i en epost til TV 2.

Hylles av P3-redaktør: – Hun er modig

Bjørn Tore Grøtte, konstituert redaktør i P3, forteller at kanalen har fått utelukkende positive reaksjoner fra seere og lyttere på klippet.

Han sier til TV 2 at han er stolt over hvordan programlederen viste følelser på lufta.

– Jeg tenker at hun er modig. Og at det er fint. Det viser at hun tar jobben sin som programleder i P3 på alvor. Hun tar med seg hele seg på radioen, og det synes jeg er kjempefint! Vi har lov til å være subjektive i P3. Vi vil at folk skal ha følelser, vi vil at de skal være ekte mennesker, og det viser hun til det fulle.

Grøtte forteller at han selv har sett 40 delinger av videoen i sin egen Facebook-feed. Han er ikke overrasket over at folk deler.

– Jeg tenker at det er helt naturlig at den går viralt. Det sier vel noe om hva slags nerve Silje traff da hun var så personlig og la hele hjertet sitt foran seg og sa akkurat det hun tenkte på en fremragende måte, sier han.