Slik lager du Wenches populære kokosbollekake

En kjempestor kokosbolle blir festkake for store og små.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kokosbollekake

Dette trenger du:

  • 6 plater gelatin
  • 4 eggehviter
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Kokos

Glasur:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 50 g kokosfett (delfiafett)
  • Kokos

Slik gjør du:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann, ca. 5 min.
Løs opp de myke gelatinbladene i 1 dl kokende vann.

Pisk tempererte eggehviter stiv (bruk kjøkkenmaskin).
Ha i sukker og vaniljesukker, og visp sammen.
Tilsett den oppløste gelatinen og visp kraftig i 15 min.

Dryss kokos på et fat, sett på en kakering (ringen på en springform).
Hell massen i ringen.
Sett kjølig i minst 4 timer.

Glasur:
Smelt kokesjokoladen med kokosfett og fordel over den stivnede kaken.
Vent med å helle over glasuren til kaken er avkjølt/stivnet for best resultat!
Dryss over kokos.

KOKOSBOLLEKAKE: Det er på sin plass å relansere familiens bursdagskake, nemlig den svært populære kokosbollekaka. Foto: TV 2
KOKOSBOLLEKAKE: Det er på sin plass å relansere familiens bursdagskake, nemlig den svært populære kokosbollekaka. Foto: TV 2