INNSTILLES: En rekke flyavganger fra Sverige blir innstilt på mandag. Det kan bety at mange kan få trøbbel med å komme seg på ferie. FOTO: AFP PHOTO / TT News Agency / Mikael Fritzon / Sweden OUT
INNSTILLES: En rekke flyavganger fra Sverige blir innstilt på mandag. Det kan bety at mange kan få trøbbel med å komme seg på ferie. FOTO: AFP PHOTO / TT News Agency / Mikael Fritzon / Sweden OUT Foto: Mikael Fritzon

SAS-streiken i Sverige fortsetter

Forhandlingene mellom partene i SAS-konflikten i Sverige har strandet. Dermed fortsetter streiken, og en rekke flyavganger blir innstilt mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De svenske SAS-flygerne gikk fredag ut i streik etter at forhandlingene med arbeidsgiverforeningen brøt sammen. Partene forhandlet hele søndag og over midnatt mandag, men klarte ikke å bli enige.

– Klokken 1.30 måtte vi konstatere at vi ikke kan komme til enighet her og nå, sier arbeidsgiverforeningens leder, Mattias Dahl.

Arbeidsgiverorganisasjonen har akseptert det nye meklingsforslaget, men det ble avvist av pilotforeningen, ifølge Dahl.

– Pilotforeningen vil ikke flytte på noen av sine krav, så vi var tvunget til å gi opp, sier han.

SAS bekrefter på sitt nettsted at streiken fortsetter. Fra før er det anslått at 230 avganger til og fra svenske flyplasser blir innstilt mandag, noe som vil ramme om lag 27.000 passasjerer, men dette er ikke bekreftet av SAS.

(NTB)