DREPT: 50 mennesker ble skutt og drept og like mange skadet da en 29 år gammel mann åpnet ild mot gjestene på en nattklubb i Orlando søndag. FOTO:  Joe Raedle/Getty Images/AFP/PRIVAT
DREPT: 50 mennesker ble skutt og drept og like mange skadet da en 29 år gammel mann åpnet ild mot gjestene på en nattklubb i Orlando søndag. FOTO:  Joe Raedle/Getty Images/AFP/PRIVAT

espen (30) var stamgjest på massakre-nattklubben:

– Dette er uten tvil et angrep på homofile

30-åringen fra Sarpsborg er knust etter den tragiske massakren på en nattklubb i Orlando.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag hendte det som er den største massakren i USA noensinne.

50 personer ble drept og like mange skadet da en 29 år gammel mann åpnet ild mot gjestene på nattklubben Pulse i Orlando, Florida. Utestedet er populært blant homofile.

Det var en rekke unge mennesker blant ofrene, som politiet i Orlando fortløpende jobber med å identifisere og frigi navnene på.

DIREKTE: Få fortløpende oppdateringer fra Orlando her.

Hang ofte på Pulse

Fra hjemmet sitt i Sarpsborg fulgte Espen Taylor (30) på søndag grusomhetene som utspant seg på andre siden av jorda.

For bare seks år siden var han selv en aktiv del av miljøet som nå er rammet av en stor tragedie, da han jobbet og bodde i Orlando.

– Da meldingene fra Orlando kom, ble jeg veldig redd. Det føles veldig nært når jeg selv har bodd der og har så mange gode venner i Orlando, sier Taylor.

30-åringen er selv homofil, og bodde i byen fra 2010 til 2011. Han jobbet for Disney og hang ofte på nattklubben som i går ble åsted for et massedrap.

– Pulse er et veldig bra utested. Det er en god miks av heterofile og homofile som henger der. Folk danser på bordene har det gøy, forteller Taylor.

– Jeg er fly forbannet

Til tross for at han kjenner flere i det berørte miljøet i Orlando, priser han seg lykkelig over at ingen av vennene er drept eller skadd.

– Jeg har hatt veldig flaks. Så vidt jeg vet, er ingen av mine venner direkte berørt, sier han.

Det er foreløpig ukjent nøyaktig hva som var motivet til gjerningsmannen Omar Mateem, men flere har spekulert i om det skyldes et hat mot homofile.

For Taylor står det klart hvordan han opplever handlingen.

– Det er ingen tvil om at dette er et religiøst angrep mot homofile. Jeg er fly forbannet. Det er bare tragisk at ett menneske kan gå inn på et utested og drepe så mange mennesker fordi de tror på noen annet, sier han gråtkvalt.