VIL STOPPE VOLDEN: Voldsomme sammenstøt mellom fotballsupportere har ført til alkoholforbud i forbindelse med EM. FOTO: AP Photo/Darko Bandic
VIL STOPPE VOLDEN: Voldsomme sammenstøt mellom fotballsupportere har ført til alkoholforbud i forbindelse med EM. FOTO: AP Photo/Darko Bandic Foto: Darko Bandic

Frankrike forbyr alkohol i nærheten av EM-arenaene

Den franske regjeringen innfører nå alkoholforbud i forbindelse med EM etter voldsomme gatekamper i Marseille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve informerte søndag om at det vil innføres et forbud mot alkoholsalg i «følsomme områder» i forbindelse med EM, melder franske BFMTV.

– Jeg har bedt om at alle nødvendige tiltak iverksettes for å forby salg, forbruk og transport av alkoholholdige drikker i følsomme områder på kampdager og dagen før, og på dager hvor supportersoner er åpne, sa Cazeneuve.

Forbudet kommer etter flere dager med voldsomme sammenstøt mellom fotballsupportere i Marseilles.

Cazeneuve informerer om at forbudet blir innført for å prøve å få bukt med gatekampene.

– Dette tiltaket vil påvirke den offentlige sfæren, lokale butikker og autoriserte serveringssteder som gatekjøkken, uttalte innenriksministeren.

Livstruende skadet

Lørdag ble sammenstøtene såpass voldsomme at flere supportere ble alvorlig skadet. Én person ble livstruende skadet etter å ha blitt slått og sparket av russiske supportere.

Norske Mathias Olsen ble fanget i dramaet lørdag, og kunne fortelle om svært ubehagelige opplevelser.

– Jeg hadde vært litt rundt i byen og tittet, så kjente vi plutselig at det svei i øya på grunn av tåregass, og flere steder kastet folk flasker på hverandre. Det var veldig ubehagelig, sa Olsen til TV 2.

Også bråk inne på arenaen

I forkant av kampen mellom Frankrike og Russland ... flere sammenstøt i gatene i Marseilles. Men også inne på arenaen ble det bråk mellom supporterne.

Se de dramatiske scenene!

Søndag ettermiddag truer derfor UEFA med å kaste de to nasjonene ut av EM dersom det blir mer bråk.