TRØST: Ray Rivera var DJ på nattklubben Pulse Orlando. Her blir han trøstet av en venn utenfor politistasjonen i Orlando. Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel via AP/NTB Scanpix
TRØST: Ray Rivera var DJ på nattklubben Pulse Orlando. Her blir han trøstet av en venn utenfor politistasjonen i Orlando. Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel via AP/NTB Scanpix Foto: Joe Burbank

DJ på nattklubben: – Måtte gjemme meg for skuddene bak DJ-båsen

Ray Rivera stod bak DJ-båsen da skytingen startet på nattklubben Pulse i Orlando.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

49 mennesker er drept og 53 er skadet etter masseskytingen på nattklubben Pulse i Orlando natt til søndag.

Nattklubben er en populær bar for lesbiske og homofile.

Flere av de som var til stede på nattklubben har delt sine historier i sosiale medier eller til amerikansk presse.

DJ-en: – Jeg trodde det var fyrverkeri

Ray Rivera var DJ på nattklubben Pulse da gjerningsmannen begynte å skyte rundt seg.

Til en lokal journalist forteller han at måtte gjemme seg for skuddene bak DJ-båsen.

– Det var etter klokken 02, og rundt den tiden bruker vi avslutte festen. Jeg hørte noe som lignet på fyrverkeri. Jeg trodde det var noen som avfyrte fyrverkeri og at det var en spøk. Jeg skrudde ned musikken og stoppet for ett sekund. Da skjedde det igjen, og jeg gjemte meg bak min lille DJ-bås. Så kom skuddene veldig raskt, sier Ray Rivera i en video som er delt på Twitter av en lokal journalist.

Reddet en mann med skuddsår

Joshua McGill, som var inne på nattklubben da skyting startet, beskriver på sin åpne Facebook-profil den traumatiske opplevelsen.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg og mange andre personer som jeg bryr meg om kom seg unna i sikkerhet, skriver han.

McGill forteller at han gjemte seg under en bil. Der fant han et offer som var skutt.

– Jeg knyttet min skjorte og hans skjorte over sårene hans for å stoppe blødningen. Jeg bragte ham til den nærmeste politibetjenten, som så transporterte oss til sykehuset. Ord kan ikke beskrive følelsen av å være dekt i blod og prøve å redde en manns liv, skriver han.

Siden McGill ikke er i slekt med den skadde mannen som han hjalp, får han ikke vite detaljer om hans tilstand. På Facebook ber han om hjelp til å få informasjon om den skadde mannen.