Hyller Ødegaards kanonsesong: – De som har sett ham er blitt overveldet

Castilla-blogger mener Zidanes bruk av Martin Ødegaard som ving kostet Castilla opprykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ødegaard briljere med finteshow for Castilla i videovinduet øverst.

En av de som følger reservelaget til Real Madrid tetteste er mannen bak castillastats.com.

Han mener, i motsetning til en del andre, at stortalentet Martin Ødegaard har hatt en fenomenal sesong for Castilla.

– Han har hatt en sensasjonell sesong, skriver bloggeren i sin oppsummering av Castilla-spillerne og gir nordmannen karakteren 9,5 av 10.

– Han er hånet av media av en aller annen grunn, men han har vunnet over media. De som har sett ham denne sesongen har blitt overveldet.

Kritiske røster

I Norge har debatten rast rundt Martin Ødegaards fremtid etter nok en sesong på spansk fotballs tredje nivå med Real Madrid Castilla.

Kamparenaen har ikke vært god nok, og i tillegg har det i perioder virket som om prestasjonene til 17-åringen heller ikke har vært allverden.

«Ett år er gått, og Martin Ødegaard har vært en katastrofe», skrev Barcelona-vennlige SPORT i januar.

Journalisten Raphael Honigstein slo fast i slutten av mai at Martin Ødegaard har stagnert.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller uttalte at han var skuffet over utviklingen Ødegaard har hatt.

Positivt trenerbytte

Briten som driver CastillaStats mener imidlertid at trenerbyttet i Real Madrid Castilla har vært positiv for den norske unggutten.

Etter at Zinedine Zidane ble forfremmet til hovedtrener og Luis Miguel Ramis tok over har Ødegaard blomstret. Mye på grunn av at han er flyttet inn fra vingen.

Til tross for at den endelige sjansen for Castilla-opprykk røk lørdag kveld da Castilla tapte for Lleida i playoff, mener skribenten at grunnen til at det ikke ble spill på et høyere nivå for laget neste sesong ligger lenger tilbake.

– Ødegaard slet tydelig da han ble plassert på kanten, og den dårlige taktikken kostet oss opprykket. Han er ikke så allsidig som folk tror, skriver bloggeren.

– Sesongstarten og prestasjonene som ving kostet ham en 10/10 fra meg, men han var sannsynligvis den mest underholdende spilleren å se på i år. Som offensiv sentral midtbane er han ustoppelig i denne ligaen.

Topp tre

9,5 av 10 kan være en vel høy karakter, men sammen med midtbanespiller Marcos Llorente og angriperen Mariano Diaz har Ødegaard vært blant Castillas tre beste spillere, slår han fast.

Der får han støtte av norsk ekspertise.

– Karakterer er subjektive. Hele gjengen er for høyt oppe, men innad i og for Castilla har Ødegaard vært topp tre - ingen tvil, skriver ekspert på spansk fotball, Petter Veland, på twitter.

Utlån neste?

På et punkt virker det til å være bred enighet. Martin Ødegaard må spille på et høyere nivå neste sesong, enten for Real Madrid eller på utlån.

Det har blant annet landslagssjef Per-Mathias Høgmo ymtet frempå at han forventer.

– Jeg tipper han kommer til å spille førstelagsfotball en eller annen plass, sa Høgmo på landslagssamlingen i slutten av mai.

– Jeg vil støtte et slikt valg, men har respekt for at valget gjøres i Real Madrid.

Og alternativene er der. Mundo Deportivo skrev tidligere i uken at Celta Vigo, Real Betis og Real Sociedad alle er interessert i å låne 17-åringen.

Her er hele vurderingen av Martin Ødegaards sesong:

«Yngste spilleren i stallen. Mest berømte spilleren i stallen. Han er sannsynligvis alt det du kan tenke. Han deler topplassen på målgivende pasningar, og har vunnet flest banens beste-priser denne sesongen, med mer enn dobbelt så mange som nestemann.

Han slet litt under Zidane, men spilte bra likevel. Blomstret under Ramis. Når han spiller sentral offensiv midtbane er han ustoppelig i denne ligaen. Trente med førstelaget hver uke, og kom med i noen kamptropper. Med på Norges a-landslag også.

Han har hatt en sensasjonell sesong, og ham, Mariano og Llorrente var de som ble nominert til sesongens beste spiller. Hånet av media av en aller annen grunn, men han har vunnet over media. De som har sett ham denne sesongen har blitt overveldet. Slet tydelig da han ble plassert på kanten, og den dårlige taktikken kostet oss opprykket. Han er ikke så allsidig som folk tror.

Sesongstarten og prestasjonene som ving kostet ham en 10/10 fra meg, men han var sannsynligvis den mest underholdende spilleren å se på i år. Fantastisk fremtid foran seg, og allerede et stort navn i verdensfotballen. Det er en glede å ha ham med oss.

Må spille i en toppliga neste sesong, enten med førstelaget eller på lån. Uansett hvor han ender opp neste sesong håper jeg de slutter med dette vingtullet. Toppklasse som offensiv midtbane.

Castilla Rating: 9.5/10.»