OSCAR-VINNER: Her er Leonardo Dicaprio fotografert under British Academy Film Awards i London. Foto: Scanpix/Yui Mok
OSCAR-VINNER: Her er Leonardo Dicaprio fotografert under British Academy Film Awards i London. Foto: Scanpix/Yui Mok Foto: Yui Mok

Reagerer på Dicaprio i rollen som persisk poet

Flere mener det er feil at DiCaprio skal spille persisk, når han selv er hvit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken offentliggjorde David Franzoni (69) at han ønsker å lage en biografisk film om den persiske poeten Moulana Jalalod-din Rumi, som levde for ca 800 år siden.

– Han er som Shakespeare, sier Franzoni, ifølge The Guardian.

Franzoni er den prisvinnende manusforfatteren bak filmene «Gladiator» og «King Arthur».

– Rumi er en karakter som har et enormt talent, og han har stor popularitet i USA. Jeg tror en slik film kan gi han et ansikt, og en historie, sier Franzoni.

Det var NRK omtalte saken først.

Vekker reaksjoner

Da manusforfatteren fortalte at han ønsket Leonardo Dicaprio (41) i rollen som Rumi, vekket det frustrasjon blant folk som mener Rumi ikke var hvit, og heller burde spilles av en med samme hudfarge.

Flere har måtte ty til sosiale medier med #RumiWasntWhite for å dele sine meninger.

Er blitt kritisert tidligere

Hollywood har tidligere blitt beskyldt for det de i USA kaller for «whitewashing», som menes at roller som kunne ha gått til skuespillere med mørke hudfarger, kun går til de hvite.

Under Oscar-utdelingen i år ble Oscar-akademiet kritisert for at det for andre år på rad ikke var noen skuespillere med minoritetsbakgrunn som var nominert.

Filmen som skal produseres av «Y Productions» og «Es Film», er fortsatt i en tidligfase, og i følge The Guardian håper produsentene på å starte innspillingen i 2017.

Om det er Leonardo Dicaprio som skal spille rollen er i midlertidig enda ikke avklart.