MISTENKT FOR UTROSKAP: En kvinne ble pågrepet etter å ha anmeldt en voldtekt i Qatar. Illustrasjonsfoto av Doha, hovedstaden i Qatar. FOTO: AFP PHOTO / PATRICK BAZ
MISTENKT FOR UTROSKAP: En kvinne ble pågrepet etter å ha anmeldt en voldtekt i Qatar. Illustrasjonsfoto av Doha, hovedstaden i Qatar. FOTO: AFP PHOTO / PATRICK BAZ Foto: Patrick Baz

22-åring anmeldte voldtekt i Qatar – ble selv pågrepet

En 22 år gammel nederlandsk kvinne er pågrepet i Qatar mistenkt for utroskap etter at hun anmeldte en voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen har forklart at hun ble dopet ned på et hotell, og at hun forsto at hun hadde blitt voldtatt da hun våknet opp i en ukjent leilighet.

– Hun ble pågrepet i mars mistenkt for utroskap, noe som innebærer å ha sex utenfor ekteskap, sier advokaten Brian Lokollo til den nederlandske radiokanalen NOS-Radio 1.

En talskvinne for det nederlandske utenriksdepartementet bekrefter at kvinnen er pågrepet, men hun er foreløpig ikke siktet.

Ifølge kvinnens advokat bodde hun på et hotell der det er lov til å nyte alkohol.

– Hun gikk for å danse, men da hun kom tilbake til bordet etter å ha tatt en første slurk av drinken, forsto hun at hun var blitt dopet. Hun følte seg svært uvel, sier advokaten.

I 2013 ble norske Marte Deborah Dalelv varetektsfengslet og senere dømt til 16 måneders fengsel for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha avgitt falsk forklaring, etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Amnesty betegnet behandlingen Dalelv mottok som umenneskelig, og norske myndigheter engasjerte seg sterkt i saken, som også fikk bred oppmerksomhet i internasjonale medier. Hun ble etter hvert benådet og fikk reise hjem til Norge.

I 2014 ble også en østerriksk kvinne fengslet etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai.

(NTB / TV 2)