TV 2 i Frankrike:

Fra denne bunkeren skal politiet forhindre terror under fotball-EM

PARIS (TV 2): Franske myndigheter frykter terroraksjoner under EM. Derfor er over 90.000 politifolk mobilisert for å ivareta sikkerheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag besøkte TV 2 kommandosentralen som ligger i kjelleren, 15 meter under politiets hovedkvarter i Paris.

På veggene henger skjermer som viser overvåkningsbilder fra hovedstadens gater. På grunn av terrorfrykt, er 90.000 politifolk mobilisert, i tillegg er det franske forsvaret i beredskap.

– Her på kommandosentralen blir alle avgjørelser tatt. All informasjon utenfra kommer inn hit, forteller lederen for politiets kommunikasjonsenhet, Johanne Primevert til TV 2.

Har øvd på det verste

Mer enn 2,5 millioner mennesker ventes å besøke Frankrike i løpet av EM.

I fansonen i Paris er opptil 90.000 mennesker samlet for å se fotballkampene på storskjerm. Folk er klare for en måned med fotballfest, men terrorfrykten er overhengende.

Det er unntakstilstand i Frankrike etter terrorangrepet mot Paris 13. november i fjor. Politiet har øvd på skrekkscenarier, blant annet store terrorangrep.

– Vi har hatt øvelser for å teste tiltakene vi iverksatt. Da så vi mye som var bra og ting som kunne forbedres, forteller Primevert.

Frykter mer enn terror

Men det er ikke bare terror som skaper bekymring i Frankrike. Hooligans og voldelige streikeaksjoner skaper også trøbbel for myndighetene.

Ifølge Primevert kan ikke politiet gjøre mer for å ivareta sikkerheten til personer som oppholder seg i Frankrike.

– Vi har mobilisert på en enestående måte for å sørge for sikkerheten. Mitt råd er å nyte fotballfesten, sier hun.