NY BURSDAG, NYE MULIGHETER: 18-årsdagen endte med gråt, men takket være kusinen Rebecca kan 19-årsdagen bli en højdare. Foto: Allyson Seel-Sorenson/Privat
NY BURSDAG, NYE MULIGHETER: 18-årsdagen endte med gråt, men takket være kusinen Rebecca kan 19-årsdagen bli en højdare. Foto: Allyson Seel-Sorenson/Privat

Ingen møtte opp på bursdagen til autistiske Hallee (18)

19-årsdagen hennes vil trolig bli helt annerledes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av en enslig jente som sitter i et bursdagspyntet bowlinglokale og spiser bursdagskake, er hjerteskjærende.

Moren til Halle Sorenson fra Bangor i den amerikanske delstaten Maine, tok bildet etter den skuffende bursdagsopplevelsen i 2015.

Da hadde Hallee invitert klassekamerater og andre bekjente til å feire 18-årsdagen hennes, men ingen møtte opp.

Hallee ble sittende og gråte over sin egen bursdagskake, og tok skuffelsen svært tungt.

Ny sjanse på neste bursdag

Derfor har kusinen hennes, Rebecca Prefontaine, tatt grep i sosiale medier.

Hun postet det sørgmodige bildet på Facebook, og oppfordret alle til å dele videre – og ikke minst til å sende Hallee en mail eller et kort på 19-årsdagen i juli.

– Du kan hjelpe meg med å gjøre dette til den beste bursdagen noensinne. Jeg ønsker å fylle postkassen hennes med bursdagskort fra overalt! skriver Rebecca på Facebook.

– Hallee elsker å få post. Dette ville være den beste bursdagsgaven hun kunne drømme om. Hvis du kan bruke noen minutter på å sende henne et kort, ville jeg være deg evig takknemlig, sier hun i Facebook-posten.

Facebook koker

Facebook lot heller ikke vente på seg. I løpet av fire dager er Rebeccas post om kusinen delt nærmere 190.000 ganger.

I kommentarfeltet har mange skrevet at de skal gjøre som hun oppfordrer til, og selv om prat i sosiale medier ikke alltid fører med seg konkrete handlinger, ser det ut til det blir en annerledes bursdag for Hallee.

Det vil i så fall være fullt fortjent, ifølge mor Allyson Seel-Sorenson, som beskriver datteren som verdens mest kjærlige person som blir glad i alle mennesker rundt seg.

– Å se henne sitte der i selskapshatten og gråte over bursdagskaken knuste hjertet mitt, sier hun til Buzzfeed.

– Såret for første gang

Hallee er autist, og hadde vanskelig for å forstå hvorfor ingen av de 20 vennene fra klassen og andre steder ikke møtte opp.

– Det er vanskelig nok å forklare slikt for et barn som skjønner hva som foregår. Men har du et barn som Hallee, som ikke forstår og som ble såret for første gang i sitt liv...som forelder var det helt grusomt, sier hun til nettstedet.

Allerede strømmer bursdagskortene inn. Allyson sier til Buzzfeed at oppmerksomheten varmer.

SOME-STØTTE: Kusinens Facebook-post skaper støtte fra fjern og nær, for at Hallee Sorenson, her avbildet hjemme i Bangor, skal få en artig 19-årsdag. Foto: Allyson Seel-Sorenson/Courtesy of Rebecca Guildford via AP
SOME-STØTTE: Kusinens Facebook-post skaper støtte fra fjern og nær, for at Hallee Sorenson, her avbildet hjemme i Bangor, skal få en artig 19-årsdag. Foto: Allyson Seel-Sorenson/Courtesy of Rebecca Guildford via AP Foto: Allyson Seel-sorenson

– Mennesker som Hallee ønsker bare å være inkludert. De teller, og de betyr noe, sier hun.

Hun forteller at i løpet av én dag kom tre leveringer fra budfirmaet Fedex, med flere blomsterbuketter og bursdagskort.