GJENFORENT: Steve Hernandez tørker gledestårene fra morens øyne etter gjenforeningen 21 år etter at han forsvant sporløst. Foto: Christopher Lee/San Bernardino County District Attorney's Office via AP
GJENFORENT: Steve Hernandez tørker gledestårene fra morens øyne etter gjenforeningen 21 år etter at han forsvant sporløst. Foto: Christopher Lee/San Bernardino County District Attorney's Office via AP Foto: Christopher Lee

Ble bortført som ettåring:

Her klemmer Maria sønnen (22) for første gang på 21 år

Faren bortførte gutten og tok ham med til Mexico bare 18 måneder gammel. Denne uken ble han gjenforent med moren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et uklart bilde av en alvorlig ettåring, var alle minner Maria Mancia hadde om sønnen etter at han ble bortført.

Da faren tok ham med seg til Mexico, tok han samtidig med seg alle bildene fra hjemmet hans. Maria måtte få tilsendt et bilde fra søsteren sin, da hun meldte sønnen savnet i 1995.

Torsdag tørket den samme sønnen gledestårer fra ansiktet hennes, etter at de hadde møtt hverandre igjen for første gang på 20 år.

– Som en bøtte kaldt vann

Før dette hadde han vært sporløst forsvunnet siden faren tok ham med som ettåring.

Men et tips ledet etterforskerne til farens adresse i Mexico. Der fant de også Steve Hernandez, som i dag er en 22 år gammel jusstudent.

– Det var et sjokk. Jeg visste ikke om hun var i live. Da de ringte og sa at de har funnet moren min og at hun har lett etter meg, var det som en bøtte kaldt vann. Men det er veldig fint, sier han til nyhetsbyrået AP.

Maria Mancia og ektemannen hadde samlivsproblemer da de bodde i Rancho Cucamonga i den amerikanske delstaten California i 1995.

En dag da Mancia kom hjem fra jobb, trodde hun at huset hadde vært utsatt for innbruddstyver. Etter en stund fant hun ut at både mannen og sønnen var borte.

BARE ET BILDE IGJEN: Dette utydelige bildet av sønnen var alt Maria Mancia hadde igjen han forsvant. Foto: San Bernardino County District Attorney's Office via AP
BARE ET BILDE IGJEN: Dette utydelige bildet av sønnen var alt Maria Mancia hadde igjen han forsvant. Foto: San Bernardino County District Attorney's Office via AP Foto: Uncredited

– Måtte trø varsomt

En egen etat for barnebortføringer ved lokalmyndighetene i San Bernardino lette i årevis etter sønnen hennes. Det så svart ut helt til de fikk et godt tips i februar.

Faren til 22 år gamle Steve, Valentin Hernandez, er savnet, og antatt død.

Etterforsker Karen Cragg sier det var en vanskelig jobb å tilnærme seg den unge mannen.

– Vi ville ikke at han skulle vite hva som foregikk. Vi ville ikke skremme ham, og vi var ikke sikre på hvordan omstendighetene der nede var. VI må trå varsomt, sier Cragg til AP.

De sa at de etterforsket forsvinningen til faren. Slik kunne de snakke med ham og få en DNA-prøve av ham.

– Trodde ikke på det

DNA-prøven bekreftet det de mistenkte. De hadde funnet rett person.

– Hun trodde oss ikke til å begynne med. Hun gråt og sa at hun ikke kunne tro at sønnen var i live, sier Cragg.

– Nå er angsten jeg har bært på borte og jeg har fått sønnen min tilbake. Jeg har gått i 21 år uten å vite noenting om hva som skjedde, kommenterer Maria Mancia overfor KABC-TV.

Steve Hernandez oppholdt seg i Mexico, men er amerikansk borger. Dermed var det ingen hindringer da han skulle til USA og møte moren.

Hadde småsøsken

I USA fikk han også vite om sine fire småsøsken, deriblant en åtte år gammel bror.

Guttens far hadde fortalt ham som barn at moren hans hadde reist i fra dem da han var liten.

Han sier han ønsker å bli boende i USA, hvor han vil fortsette jusutdanningen.