SUKSESS: Stewart har solgt mer enn 130 millioner album verden over. FOTO: AP Photo/Martin Meissner)
SUKSESS: Stewart har solgt mer enn 130 millioner album verden over. FOTO: AP Photo/Martin Meissner) Foto: Martin Meissner

Rod Stewart slått til ridder

Popartist Rod Stewart er slått til ridder av dronning Elizabeth i en rekke utmerkelser i forbindelse med dronningens 90-årsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Også astronaut Tim Peake og «Downton Abbey»-skuespiller Penelope Wilton blir hedret av dronningen, opplyser Buckingham Palace.

Stewart, som er kjent for å være den hese stemmen bak «Maggie May» ''Da Ya Think I'm Sexy» og «Some Guys Have All the Luck», ble æret for sin innsats for musikken og veldedighet fredag. 71-åringen får nå muligheten til å kalle seg Sir Roderick David Stewart.

De kongelige utmerkelsene finner sted to ganger årlig – på dronningens offisielle bursdag og til nyttår – og flere hundre personer blir hedret for sin innsats i lokalsamfunn eller landet. De fleste som hedres, er personer som ikke er i rampelyset, men det er også noen velkjente navn blant dem. Mottakerne i denne omgang inkluderer også den 99 år gamle sangeren Vera Lynn og cricketspillerne Alastair Cook og Stuart Broad.

(NTB)