Her blir planene om søndagsåpne butikker skrinlagt

Regjeringen og kulturminister Linda Hofstad Helleland har gitt opp planene om mer søndagsåpent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Større frihet for forbrukerne og varehandelen! Dette har vært en fanesak for regjeringen Solberg fra første dag. Søndagsåpne butikker var en reform som ikke ville koste penger på statsbudsjettet, øke handlefriheten for kundene og som ville være umulig å reversere, selv om de rød-grønne skulle vinne neste stortingsvalg.

Men nå skrinlegger regjeringen likevel planene om en mer liberal åpningstidspolitikk på søndager. Brustad-bua får leve videre!

Ikke flertall

Snuoperasjonen ble kunngjort av kulturminister Linda Hofstad Helleland i Stortingets spørretime forleden. På spørsmål fra Aps Martin Henriksen slo statsråden utvetydig fast at det ikke er aktuelt å fremme forslag om søndagsåpning.

Se klippet fra Stortingets spørretime over

Hun konstaterte at det var umulig å få flertall for en mer liberal åpningspolitikk på søndager slik Stortinget nå er sammensatt. Dette betyr i praksis at lovverket vil forbli uendret frem til neste stortingsvalg. Hofstad varslet likevel en utredning av politikken på dette området. Men altså ingen konkrete forslag til lovendringer.

Glede i LO

Bortsett fra LO-magasinet Fri Fagbevegelse ble Hellelands kunngjøring forbigått med et skuldertrekk i mediene. Men i LO er man nå lettet over at striden om søndagsåpne butikker nå er bilagt i denne omgang.

Kommunikasjonssef Mette Fossum Beyer i Rema noterer seg at statsråden nå ser ut til å ha lagt saken på is. Hun etterlyser likevel statsrådens svar på Remas forslag om å unnta dagligvarehandelen.

– Statsråden sa, da hun fikk vårt forslag, at det var interessant, og noe regjeringen ville vurdere nærmere. Vi er derfor svært interessert i å få avklart hva Helleland mener om å tillate søndagsåpning for varehandelen spesielt, sier Fossum Beyer til TV 2.