Kjører 5700 km for unik Åge-konsert i London

– Det her er steike toillat, forteller trønderkompisene, som har lagt ut på en vanvittig omvei i en over 40 år gammel Opel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om ei uke står Åge Aleksandersen på scenen i ærverdige Royal Albert Hall i London, en drøm det har tatt 41 år å realisere for hovedpersonen selv.

Det er ganske langt til Royal Albert Hall

Nå har to trøndere og en gammel Opel fra 1975 valgt å ta Åge Aleksandersen sin sangtekst fra 1975 «Det er langt igjen til Royal Albert hall» helt bokstavelig.

For i sangen synger Åge om at det er langt igjen fra Royal Albert hall fra Namsos, fra Hammerfest, fra Kirkenes, fra Vinstra og fra Kvål.

– Det her er «steike toillat» men vi angrer ikke så langt. Det er galskap på fire hjul, men også ekte trønderglede med Opel, sier Lars Øvereng.

Ren 70-tallsproduksjon

Ut fra ferga som går mellom Lofoten og Bodø ruller det to trøndere i en gammel Opel Ascona. Alle er de produsert på 70-tallet da den legendariske sangen «De er langt igjen til Royal Albert hall» kom.

Veteranbilen har vært igjennom en i overkant hard stylingsprosess.

Foruten fete felger, spoilere og terninger har panseret blitt lakkert med bilder fra Åge Aleksandersen på taket av Studentersamfunnet i Trondheim i 1975, og til taket på Royal Albert Hall anno 2016.

– Åge hadde jo hatt en drøm om spille i Royal Albert Hall og sang om det. Turen her handler også litt om drømmer. To karer og kompiser som setter seg inn i en bil og kjører, da blir det helt greit, forteller Lars Øvereng.

Stereoanlegget er det ikke noe å utsette på. Det rister godt i hele bilen når Ågelåtene ljomer ut av høyttalerne.

– Nei, det er ingen feil med subben, (altså, bass-kassen, red.mrk) sier Torbjørn Tørset stolt.

Skikkelig omvei – Men hvor langt er det faktisk til Royal Albert hall?

– Vi startet i Trondheim med å kjøre nordover til Kirkenes via Sverige og Finland.

Deretter skal vi innom alle de stedene som Åge synger om i sangen. Til sammen har vi regnet oss fram til at det blir i overkant av 5700 kilometer, forteller Lars Øvereng under en liten stopp i Bodø.

De to kompisene startet 5. juni og målet er å nå den unike konserten i London i god tid før 17 juni.

Trøndere i hopetall til London

I januar i fjor kunngjorde Åge Aleksandersen selv at det ble konsert i ærverdige Royal Albert Hall. Da var det 40 år siden «Langt igjen til Royal Albert hall» ble lansert. 3600 billetter be revet bort på svært kort tid.

Torbjørn og Lars har gledet seg lenge og får et langt forspill før de kommer fram. Underveis streamer de turen på nettsiden langtigjen.no.

langtigjen.no

Responsen er formidabel.

– Vi får tilbakemelding fra ivrige seere langs hele veien og stopper opp og snakker med folk underveis, sier Torbjørn Tørset.

– Hvor lei er dere av Åge Aleksandersen allerede?

– Det går bra enda. Vi finner på andre ting innimellom, humrer de to, før ferden går videre.

Sørover. For det er langt igjen til Royal Albert hall.