Evakuering i Trondheim – svikt i grunnen under bygning

40 personer er evakuert og et område er sperret av i Trondheim etter at en entreprenør har meldt om svikt i grunnen under et hus i E. C. Dahls gate. Området er sikret, og ingen er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi fikk melding fra byggeier klokken 10.51 om at et hvelv under et bygg var kollapset og at huset sto på vippen. Arbeiderne trakk raskt ut fra bygget og ut på gaten, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard til NTB.

Bygget er et eldre hus på tre etasjer. Politiet og Arbeidstilsynet kom til stedet etter kort tid, men reiste derfra like før klokken 12.30.

– Byggeier mener de har kontroll på bygget og at det ikke vil kollapse. Det er slått ned stålplater i grunnen rundt hele huset. Byggeier vil sikre området og sette opp vegger for å sperre adgangen til bygget, og entreprenøren skal utarbeide en plan for tiltak som skal gjøres i løpet av helgen, sier Handegard.

Det var totalt 40 personer som ble evakuert. De som holder til i husene rundt har nå vendt tilbake, mens arbeiderne i bygget fortsatt er evakuert. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder politiet.

TV 2/ NTB