SYK: Daisy Ridley snakker om rollen sin i Star Wars: The Force Awakens under en pressekonferanse i Los Angeles. Foto: Stella Pictures
SYK: Daisy Ridley snakker om rollen sin i Star Wars: The Force Awakens under en pressekonferanse i Los Angeles. Foto: Stella Pictures Foto: HT / Bestimage

Star Wars-stjernen (24) avslørte alvorlig sykdom

Skuespilleren la ut følelelsesladet innlegg på Facebook om sin kroniske sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et åpent innlegg på sin Facebook-side forteller Daisy Ridley (24) om hvor viktig det er å oppsøke lege hvis man plages med noe.

Skuespilleren, som spiller hovedrollen i «Star Wars Episode 7: The Force Awakens», forteller åpenhjertig at hun som 15-åring ble diagnostisert med sykdommen endometriose. Dette er en sykdom som fører til sterke magesmerter og ufrivillig barnløshet.

Etter mange besøk hos lege og et kirurgisk inngrep, var smertene tilbake igjen åtte år senere.

Mistet selvtilliten

24-åringen skriver at hun i tillegg til smertene begynte å få problemer med uren hud i ansiktet. Etter mye testing av både produkter og forskjellige antibiotikakurer, ble kroppen hennes utslitt. Men til slutt fant Ridley ut at årsaken til de plagsomme hudproblemene var polycystisk ovariesyndrom.

– Jeg hater egentlig å bruke sminke, men for øyeblikket kan jeg ikke forlate huset uten sminke på, skriver skuespilleren.

Ifølge NHI er polycystisk ovariesyndrom en tilstand som kjennetegnes økt nivå av mannlige kjønnshormoner, som fører til at mange sliter med blant annet kviser, økt hårvekst og overvekt.

– Men det gjøres fremskritt, fortsetter Ridley i innlegget.

– Ta i mot hjelp hvis det trengs

Ved hjelp av en hudlege og ved mindre bruk av melkeprodukter og sukker, gjør skuespilleren fremskritt. Nå anbefaler hun alle som har plages med noe om å oppsøke en lege.

– Hvis noen av dere sliter med noe må dere oppsøke en lege. Betal en spesialist og få hormonene testet. Test dere også for allergier, skriver hun.

Ridley avslutter innlegget med å oppfordre følgere sine om å lytte til kroppen, og ta i mot hjelp for å holde kroppen i best mulig stand.

STRÅLER: Her er Star Wars-stjernen, Daisy Ridley på Jameson Empire Film Awards i London.
STRÅLER: Her er Star Wars-stjernen, Daisy Ridley på Jameson Empire Film Awards i London. Foto: Doug Peters