NY PROGRAMLEDER: Marte Spurkland (39) skal lede nytt faktaprogram på TV 2. Foto: Geir Egil Skog/TV 2
NY PROGRAMLEDER: Marte Spurkland (39) skal lede nytt faktaprogram på TV 2. Foto: Geir Egil Skog/TV 2

Takket ja til TV 2-jobb for å håndtere 40-årskrisa

Den tidligere VG-journalisten Marte Spurkland (39) blir ny programleder i TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til høsten kommer et nytt faktabasert TV-program på TV 2, og den tidligere VG-journalisten Marte Spurkland, blir programleder. Det er en del av hennes 40-årskrise.

– Jeg er 39 år, nærmer meg det som statistisk sett kan være halvveis i livet. Min måte å håndtere 40-årskrisen på er ikke å begynne med ekstremsport eller dra på meditasjonsresort på en tropisk øy. Jeg tok sluttpakke fra VG-jobben, det er mitt basehopp. Så ringte TV 2 og spurte om jeg ville gjøre et basehopp til, komme tilbake til TV og programlederjobben. Klart jeg måtte hoppe, sier Marte Spurkeland til TV 2.

Vil gjøre deg litt klokere

TV 2s nye programleder er allerede i gang med planleggingen av det nye programmet. Og hun kan avsløre at konseptet er tenkt å gjøre folk litt klokere.

– Jeg har snakket mye om jakten på lykke og mening i VG-podcasten min det siste halvannet året. Nå har jeg fått sjansen til å gjøre noe av det samme i TV 2. Et journalistisk konsept som skal gjøre folk litt klokere og kanskje hverdagen litt bedre. Vi skal både søke mening og avsløre det meningsløse.

– Vil bidra med det jeg liker best på TV

Marte Spurkland er 39 år, gift, mor til to barn og har jobbet som journalist halve livet. Hun har bakgrunn fra NRK hvor hun blant annet var programleder for Safari, og har siden jobbet som journalist i DN og som journalist og utgavesjef i VG Helg.

I VG hadde hun i tillegg sin egen podcast.

– Nå vil jeg bidra med noe av det jeg selv liker best på TV; innhold som er smart, gøy og viktig, avslutter hun.