Wenches sommerblings
Ristet surdeigsskive servert med tomatsalat, stekt kylling, pesto og mozzarella.
Mats Sollid har vært i Dissimilis i mange år og er for mange kjent fra EmpoTV. Den matglade unge mannen gleder seg til festival på Rådhusplassen i Oslo i helgen, men i dag hjalp han Wenche i kjøkkenet med å lage;
Ristet surdeigsskive servert med tomatsalat, stekt kylling, pesto og mozzarella.
Dette trenger du:
Kylling:
- 2 -3 kyllingfileter
- Salt og pepper
- Olje til steking
- 1 fedd hvitløk
- 2 kvister oregano
Tomatsalat:
- 3-4 tomater
- 1 sjalottløk
- Olivenolje
- frisk basilikum
- Salt og pepper
Surdeigsbrød:
- 4 store skiver surdeigsbrød
- Olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- Beregn 1-2 skiver fersk mozzarella per person
- Pesto – (se egen oppskrift)
Slik gjør du:
Begynn med å lage pesto, se egen oppskrift lenger ned.
Stek kyllingfileter i olje i en varm stekepanne, dryss på salt og pepper.
Tilsett 1 fedd hvitløk og frisk oregano.
Stek kyllingfiletene 1-2 min. på hver side til de er gylne, øs med stekefettet.
Etterstek i varm stekeovn ved 125 grader i 8-10 min.
Avkjøl litt før kyllingfiletene skjæres i skiver.
Del tomater i biter og finhakk sjalottløk
Pensle brødskiver med litt olivenolje, stek gylne i grillpanne/stekepanne.
Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Dette kan gjøres i god tid før servering.
Smør pesto på de ristede skivene, fordel over tomatsalat, skiver av stekt kyllingfilet, mozarella og frisk basilikum.
Pesto
Dette trenger du:
- 2 ss ristede pinjekjerner, evt. solsikkekjerner
- 25-30 store blader av basilikum
- 2-3 fedd hvitløk
- ca. 1 1/2 dl olivenolje
- ca. 50 g revet parmesan
Slik gjør du:
Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne, uten å bli stekt.
Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.