SØKER VITNER: Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Sven Erik Gevelt, ber alle som har vært i området rundt klokken 12 onsdag om å ta kontakt med politiet. Foto: Ola Haram / TV 2
SØKER VITNER: Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Sven Erik Gevelt, ber alle som har vært i området rundt klokken 12 onsdag om å ta kontakt med politiet. Foto: Ola Haram / TV 2

Mann døde etter vold på åpen gate i Drammen

En 42 år gammel mann som ble slått ned på gata i Drammen onsdag, døde torsdag av skadene. Politiet ber om hjelp til å finne gjerningsmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet tror mannen ble utsatt for vold like utenfor barnehagen i Amtmand Bangsgate, like ved Drammens sykehus, ved 12-tida onsdag.

– Vitner har forklart at det så ut om at to personer kranglet. Så skal den ene ha blitt utsatt for vold av den andre, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Øst politidistrikt til TV 2.

TV 2 erfarer at mannen nå er identifisert. Han skal være en kjenning av politiet i rusmiljøet i Drammen. Det antas at det er en relasjon mellom gjerningsmann og fornærmede.

Politiet har holdt på med etterforskning av saken siden onsdag kveld, og fredag formiddag har de fortsatt alt tilgjengelig mannskap på teknisk avdeling på saken.

Døde

Mannen ble brakt til Oslo universitetssykehus Ullevål med alvorlige hodeskader.

Han var for skadd til å kunne avhøres.

– Skadene var så alvorlige at mannen torsdag kveld ble erklært død, sier Gevelt.

Det var Drammens Tidende som først omtalte dødsfallet.

Gjerningsmann funnet

En 37-åring som var kalt inn som vitne som i avhør har endret status og erkjent de faktiske forhold, ifølge politiet.

– Vi anser per nå saken som oppklart. Det er en av våre lokale i distriktet som nå er siktet. Dette er en person kjent for oss fra tidligere, sier Jan-Henrik Håkestad, leder for taktisk avsnitt ved Drammen politistasjon til TV 2

Foreløpig er det ifølge politiet for tidlig å snakke om motiv, men de knytter hendelsen til narkotika.

– 37-åring er nå pågrepet og vi prøver å få han varetektsfengslet før tingretten tar helg. Han har samtykket til kontorforretning, sier forsvarer Ole Magnus Strømmen til TV 2.