PROGRAMLEDER: Gunhild Stordalen skal i sommer være programleder i Sverige. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Gunhild Stordalen skal i sommer være programleder i Sverige. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Foto: Suslin, Maja

Gunhild Stordalen blir programleder i Sverige

Legen og miljøaktivisten Gunhild Stordalen skal være med i Sveriges Radios mest populære program «Sommar i P1».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Radioprogrammet sendes på svenske P1 hver dag fra 24. juni til 21. august. Stordalen skal være en av flere verter og er med i sendingen 28 juni. Programsjef for «Sommar i P1» er Bibbi Rödöö.

I denne ukens «God sommer Norge» var ektemann Petter Stordalen gjest. Her fortalte han at kona også vil åpne neste ukes EAT-konferanse selv.

– Jeg er så stolt av kona mi, sa en tydelig beveget Petter.

Tema for EAT-konferansen er sunn og bærekraftig kost.

I tillegg til ekteparet Stordalen kommer blant andre kronprinsesse Mette-Marit, svenske kronprinsesse Victoria og Jamie Oliver.

Men størst av alt synes Stordalen det er at kona Gunhild Stordalen er sterk nok til å stille opp.

– For meg er det stort å se Gunhild åpne konferansen. Målet hennes har vært å komme tilbake og åpne EAT-konferansen. Vi trodde hun skulle bli frisk når hun åpnet i fjor, men så fikk hun tilbakefall, så målet har vært å åpne i år. Og der står hun på mandag, sier Stordalen på God sommer Norge.

Allerede dagen etter skal Gunhild Stordalen starte ny behandling med stamcelletransplantasjon og cellegift på sykehuset i Amsterdam.

(©NTB/TV 2)