Harald Eia om Eckbos ryggskade: – Han var nær å miste seksuelle funksjoner

Komiker Harald Eia brukte Espen Ecbos ryggskade som tema i programmet Brille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harald Eia er en god venn av TVNorge-kollega Espen Eckbo og til høsten gjester den sykemeldte programlederen Brille.

Ryggskaden ble oppgave

Eia har stor medlidenhet og omsorg for Espen etter ryggskaden han pådro seg i en frontkollisjon i Nord-Italia i februar.

Men Harald ser også muligheter i å bruke ryggskaden til Eckbo til en av oppgavene i programmet, noe han gjør til høsten.

– Vi har Espen med i studio og i tillegg er legen hans fra Sunnaas sykehus med. Han ble frigitt fra taushetsplikten, slik at han kunne fortelle i detalj hva som skjedde med Espen. Vi snakker om hvor nærme Espen var å bli lam, men også å miste kontrollen over blære og seksuelle funksjoner, sier Eia til TV 2.

Følelsesladet program

Da Espen Eckbo først kravlet seg opp av sykesengen så Harald det som en gyllen anledning til å finne ut mer om skaden hans. Det ble også mye følelser i studio da Espen fikk greie på hvor nær han var å bli lam.

– Under opptaket ble Espen beveget av det. Røntgenbildene kunne like gjerne vært av en som var lam, så det var ikke millimetere en gang. Jeg er veldig glad i Espen og ble veldig urolig, så jeg var lettet da han sendte melding om at ting gikk bra, avslutter Harald Eia.