SNUR: Norwegian har ikke lov til å trekke den nye flypassasjeravgiften fra betalingskortene til folk som allerede har kjøpt og betalt flybillettene sine, mener Forbrukerombudet.
SNUR: Norwegian har ikke lov til å trekke den nye flypassasjeravgiften fra betalingskortene til folk som allerede har kjøpt og betalt flybillettene sine, mener Forbrukerombudet. Foto: Poppe, Cornelius

norwegian snur:

Trekker ikke avgift fra kundenes kort likevel

Får ikke trekke penger fra kortene til folk uten deres samtykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag fikk flere tusen kunder hos Norwegian melding om at de kom til å bli trukket en tilleggsavgift fra kortene de har betalt flybilletter med.

Etter å ha mottatt brev fra Forbrukerombudet, vil Norwegian nå heller gå for alternative metoder for å kreve inn pengene.

– Vi har forsøkt å gjøre innbetalingen av denne statlige avgiften så enkel og effektiv som mulig for kunden og tror de fleste forstår at disse pengene havner rett i statskassa og ikke hos Norwegian, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TV 2.

Mange har reagert negativt på å få en tilleggsavgift trukket uten deres samtykke.

Men juristene i Forbrukerombudet synes slett ikke Norwegians måte å gjøre det på er greit fordi Norwegian ikke har innhentet samtykke fra kundene om senere trekk for eventuell økning av skatter og avgifter.

– Myndighetene har vært tydelige på at avgiften skal ha tilbakevirkende kraft, men vi har ennå ikke etterbelastet noen kunder og avventer til vi har vurdert hvilke betalingsalternativer vi kan tilby, sier Sandaker Nielsen.

Passasjerene slipper likevel ikke unna den ekstra regningen.

Flypassasjeravgiften er på 80 kroner pluss moms på åtte kroner og er lagt til på prisen for alle flyreiser etter 1. juni.