HYLLER ROONEY: José Mourinho. FOTO: Scanpix
HYLLER ROONEY: José Mourinho. FOTO: Scanpix Foto: Phil Noble

Mourinho: – Rooney er tiårets beste engelske spiller

José Mourinho mener ingen engelske spillere har vært bedre enn Wayne Rooney de siste ti årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wayne Rooney får 3. august sin velfortjente testimonial-kamp for Manchester United etter lang og tro tjeneste for klubben.

Motstander på Old Trafford blir Rooneys tidligere klubb Everton. Manchester Uniteds nye manager, José Mourinho, er full av lovord om Rooney.

– Wayne Rooney har vært og er Englands beste spiller det siste tiåret og kampen mot Everton vil være en passende hyllest av alt han har oppnådd, sier José Mourinho til Manchester Uniteds hjemmeside.

– Everton og Manchester United er mine klubber
Rooney har spilt 12 sesonger for Manchester United. Angriperen mener at han skylder både Manchester United og Everton en stor takk for alt han har oppnådd i karrieren.

– Jeg er evig takknemlig både til Manchester United og Everton for mulighetene de har gitt meg. Manchester United og Everton er mine klubber, det er de eneste jeg har spilt for i min profesjonelle karriere, konstaterer han.

– Og jeg kan trygt si at jeg ikke vil spille for noen andre klubber i Premier League i fremtiden, slår han fast.

Håper på 60 millioner kroner i inntekter
Wayne Rooney håper at testimonialkampen vil innbringe rundt 60 millioner kroner til sin egen veldedighetsorganisasjon.

– Gjennom Wayne Rooney Foundation ønsker jeg å gi noe tilbake, og samtidig vise min takknemlighet for disse to strålende klubbene som har hjulpet meg i min karriere, sier han.

Pengene Englands spisstjerne får inn til sin veldedighetsorganisasjon Wayne Rooney Foundation skal gå til å hjelpe funksjonshemmede og fattige barn i Manchester.