PÅ SKJERMEN IGJEN: Til høsten kommer «20 år med Espen Eckbo», når høydepunktene fra hans karriere samles til et program på seks episoder.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ SKJERMEN IGJEN: Til høsten kommer «20 år med Espen Eckbo», når høydepunktene fra hans karriere samles til et program på seks episoder.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Eckbo klar med nytt program: – Ideen ble unnfanget mens jeg lå på operasjonsbordet

Komiker Espen Eckbo (43) er fortsatt sykemeldt etter den alvorlige ulykken i vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Espen Eckbo (43) skapte overskrifter i februar i år, da han ble utsatt for en alvorlig ulykke mens han var i Italia for å gå det kjente skirennet Marcialonga.

Bilen han og to andre nordmenn satt i havnet i en frontkollisjon, og Eckbo ble fraktet til sykehus med brukket rygg. Hendelsen krevde at Eckbo måtte gjennom to omfattende operasjoner.

Operasjonene var vellykkede, og tre måneder med rehabilitering ble neste steg mot friskmeldingen.

Spøkte fra scenen

Torsdag stilte Eckbo på SBS Discoverys høstlansering, for å snakke om programmet «20 år med Espen Eckbo». Komikeren ville ikke snakke med pressen, men fra scenen var 43-åringen i det spøkefulle hjørnet.

– En brukket rygg er ingen unnskyldning for å ikke være på skjermen for TVNorge, spøkte han.

– Det går bedre og bedre

Mediesjef i SBS Discovery Hanne McBride kunne opplyse at komikeren ikke stilte til intervju fordi han er sykemeldt.

På spørsmål fra henne på scenen om hvordan formen hans er nå, svarte Eckbo:

– Det går bedre og bedre, og jeg er bra nok til å stå her. Det går veldig fint. Jeg sitter hjemme og koser meg med pillereseptene, og gleder meg til neste dose. Jeg har ikke begynt å jobbe med noe nytt ennå, men det satser jeg på kommer til høsten.

Nytt program

I en pressemelding uttaler han seg nærmere om «20 år med Espen Eckbo», som skal gi seerne et gjensyn med hans utallige figurer.

– Ideen til serien ble unnfanget av noen kynikere i redaksjonen mens jeg lå på operasjonsbordet med brukket rygg etter en bilulykke i Italia. Opprinnelig skulle det bli et sentimentalt minneprogram, men da jeg kom meg på beina igjen måtte vi gå for jubileumskonseptet istedenfor, sier Eckbo.

– Det er veldig smigrende at TVNorge mener jeg har nok høydepunkter i arkivet til at det kan fylle en hel liten serie, tilføyer 43-åringen.