NY FUNKSJON: Facebook vil at du og jeg skriver flere personlige nyhetsoppdateringer. (Foto: Scanpix) 
NY FUNKSJON: Facebook vil at du og jeg skriver flere personlige nyhetsoppdateringer. (Foto: Scanpix)  Foto: Niall Carson

Ny Facebook-funksjon skal gjøre at du deler mer

Facebook gjør det mulig å oppdatere Facebook-statusen uten at det lagres på tidslinjen etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Facebook er bekymret for at færre oppdaterer statusen sin med personlig informasjon, skriver Independent.

Skal vi tro avisen, deler folk fremdeles lenker til nettsider og annen informasjon, men de personlige oppdateringene blir det færre av.

Det håper Facebook å gjøre noe med.

Ny funksjon

Derfor lanserer de en ny funksjon som gjør det mulig å oppdatere statusen uten at posten blir synlig på profilen din, skriver Cnet.

I praksis vil det fungere slik:

Når du skriver en statusopptadering, vil Facebook gi deg muligheten til å huke av for «skjul på tidslinjen» før du poster oppdateringen.

Synlig for venner

Når statusoppdateringen publiseres, blir den kun synlig for vennene dine i den løpende nyhetsfeeden på Facebook.

Selv om innlegget ikke blir synlig på tidslinjen, kan man fortsatt søke det opp.

I dag vises alle statusoppdateringer på Facebook på profilen til den som har postet dem. I dag må man fysisk slette eller gjemme innleggene sine for å gjøre dem usynlige.

Foreløpig er ikke den nye funksjonen tilgjengelig i den norske versjonen av Facebook.