Hassan Khan viser frem et bilde av sin kone, Zeenat Rafiq, på en mobiltelefon i sitt hjem i Lahore i Pakistan. Foto: AP / K.M. Chaudary
Hassan Khan viser frem et bilde av sin kone, Zeenat Rafiq, på en mobiltelefon i sitt hjem i Lahore i Pakistan. Foto: AP / K.M. Chaudary Foto: K.M. Chaudary

Giftet seg med den hun elsket – ble brent levende av sin egen mor

Hendelsen betegnes av pakistanske myndigheter som et æresdrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i den pakistanske byen Lahore tømte parafin over sin 17 år gamle datter og satte deretter fyr på henne. Dette melder blant annet Washington Post.

Bakgrunnen for drapet skal ha vært morens misnøye med at datteren giftet seg med feil mann. Ifølge nyhetsbyrået AP skal moren ha bundet fast datteren til en seng før hun satte fyr på henne.

Moren ble onsdag arrestert av politiet og søker nå etter hennes sønn som også skal ha tatt del i drapet.

Tilstår

Ifølge en lokal politimann skal ikke moren ha uttrykt noen form for anger etter pågripelsen. Derimot skal hun ha innrømmet det hun har gjort.

– Jeg angrer ingenting, skal moren ha sagt til politiet, ifølge den amerikanske avisen.

Den drepte 17-åringens ektemann, Hassan Khan, forteller at han og kjæresten møttes på skolen og ble forelsket der. Da han forsøkte å fri til henne ble han avvist av familien.

Flere tilfeller

I forrige måned ble skolelæreren Maria Bibi brent til døde etter at hun hadde nektet å gifte seg med en mann som var dobbelt så gammel som henne selv. Hovedmistenkte bak drapet er mannens far.

I en rapport som ble publisert av BBC i april viser at nesten 1000 kvinner som skal ha vanæret familien sin, ble drept av sine egne slektninger i fjor. Dette er en økning fra året før.