MIDT I DRAMAET: Søstrene Line Kristoffersen og Lisbeth Stoltz havnet midt i dramaet på denne restauranten på Sunny Beach onsdag. Foto: Line Kristoffersen 
MIDT I DRAMAET: Søstrene Line Kristoffersen og Lisbeth Stoltz havnet midt i dramaet på denne restauranten på Sunny Beach onsdag. Foto: Line Kristoffersen 

30 nordmenn havnet midt i skytedrama: – Væpnede menn stormet restauranten og skjøt

Væpnede menn stormet og skjøt rundt seg på en restaurant på Sunny Beach i Bulgaria onsdag kveld. En gjeng nordmenn havnet midt i dramaet. – Vi var fryktelig redd for at det var terror, sier de.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved 20-tiden onsdag kveld satt Line Kristoffersen (47) fra Vesterålen sammen med et reisefølge på nesten 30 nordmenn på en restaurant på Sunny Beach i Bulgaria.

– Vi var blitt kjent med et sangkor fra Ballangen, og skulle ha en avskjedsmiddag med dem, sier hun til TV 2.

Plutselig så hun det hun beskriver som fem-seks bevæpnede menn.

– Væpnede menn stormet restauranten og skjøt. Det oppsto fullt kaos. Vi gjemte oss under bordene, før vi fikk løpt ut av restauranten i panikk. Vi var fryktelig redde for at det var et terrorangrep, sier hun.

Restauranten som ble angrepet hadde mange gjester, og i kaoset som oppsto klarte hun ikke få med seg hvor mange skudd som gikk av.

– Jeg så at minst to personer var skadd og ble fraktet vekk i ambulanse, sier hun.

Narko-oppgjør

Ifølge bulgarske Kanal 3 er det snakk om et narko-oppgjør.

Ifølge kanalens reporter var det en kjent narkobaron og hans livvakter som ble beskutt. De skal alle være alvorlig eller livstruende skadd.

Skuddene fra de bevæpnede mennene skal også ha blitt besvart av livvaktene, og totalt ble det avløst minst 20 skudd.

– Noen av dem jeg reiser med løp opp en trapp og gjemte seg der. Da kom de væpnede mennene til dem, og de sa de ikke skulle være redde, så det virket ikke som at de skulle skyte hvem som helst, sier Kristoffersen.

Hjem torsdag

DRAMATISK: Etter skytingen kom flere ambulanser til stedet. Foto: Line Kristoffersen
DRAMATISK: Etter skytingen kom flere ambulanser til stedet. Foto: Line Kristoffersen

Kristoffersen har vært på ferie i Bulgaria sammen med flere slektninger i en uke, og skal etter planen reise hjem torsdag.

– Vi har vært her en uke og alt har vært stille og rolig. Dette er veldig sjokkerende. Dette var så skummelt, vi var så redde, sier hun.

Det store reisefølge ble splittet opp i kaoset.

– Vi vet veldig lite om hva som skjer, noen av dem jeg er her med er fortsatt inne på restauranten selv om den er avsperret. De blir avhørt av politiet nå, sier hun.

Bekrefter

Da TV 2 ringte reiseselskapet Star Tour onsdag kveld hadde de akkurat fått melding om hendelsen.

– Det eneste vi vet er at det har vært skyting på en restaurant på Sunny Beach. Vi jobber nå med å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Star Tour til TV 2.

Ifølge bulgarske myndigheter skal det ikke være norske borgere blant de skadde, opplyser pressetalsperson Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til TV 2 sent onsdag kveld.