Gunhild Stordalen åpner EAT-konferansen, så drar hun rett til cellegiftkur i Amsterdam

Petter Stordalen om kona: – Jeg er så stolt av henne!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele intervjuet med Petter Stordalen i toppen av saken.

Stjernespekket gjesteliste

Gunhild og Petter Stordalen er lidenskapelig opptatt av sunn og bærekraftig kost.

Under EAT-konferansen neste uke hvor nettopp dette er tema, kommer blant andre kronprinsesse Mette-Marit, svenske kronprinsesse Victoria og Jamie Oliver. Men størst av alt synes Stordalen det er at kona Gunhild Stordalen er sterk nok til å stille opp.

Stordalen ble i 2014 diagnostisert med systemisk sklerodermi. I mars i år fikk hun et kraftig tilbakefall. Allikevel står hun på scenen for å åpne EAT-konferansen.

Stolt av Gunhild

I kveldens «God sommer Norge»-sending er Petter Stordalen gjest, og han forteller hvor stolt han er av kona.

– Det er stort at kronprinsesse Mette-Marit sitter i panelet, og det gjør meg stolt. Men for meg er det også stort å se Gunhild åpne konferansen. Målet hennes har vært å komme tilbake og åpne EAT-konferansen. Vi trodde hun skulle bli frisk når hun åpnet i fjor, men så fikk hun tilbakefall, så målet har vært å åpne i år. Og der står hun på mandag, sier Stordalen på God sommer Norge.

Sommeren til ekteparet blir preget av sykdommen. Allerede dagen etter konferansen reiser de to til sykehuset i Amsterdam hvor Gunhild skal fortsette behandlingen.

– Det blir fem uker hvor hun gjennomfører en ny stamcelletransplantasjon, med cellegift og alt det som hører med. Sommeren blir annerledes. Det blir mye på sykehus, sier han.

Petter Stordalen får med seg noen sommeraktiviteter sammen med barna, men innrømmer at savnet etter sørlandet blir stort.

Elsker å shoppe

Hotellkongen stilte i den gule sofaen på TV 2s tak i en kritthvit skinnjakke med gulldetaljer og snøring, trange bukser og høye hæler. Programleder Katarina Flatland klarer ikke å dy seg fra å kommentere antrekket.

– Gunhild blir noen gang irritert på deg fordi du er veldig glad i shopping. Den jakka der er vanskelig for meg å ikke kommentere, for den er jo mye, Petter.

– Gunhild sier det er greit at så lenge jeg bruker penger på klær, må jeg bidra til et nytt initiativ hun har. Så hver jakke føler jeg er ekstremt bærekraftig. Men jeg elsker jo biler, klær, hotellåpninger og restauranter, innrømmer Stordalen.

Se God sommer Norge på TV 2, fra mandag til torsdag kl.20.00.