TAR INGEN SJANSER: Frykten for Zika-viruset gjør at lengdehopperen Greg Rutherford fryser ned sine svømmere, mens kjæresten holder seg hjemme. Reuters / Paul Childs 
TAR INGEN SJANSER: Frykten for Zika-viruset gjør at lengdehopperen Greg Rutherford fryser ned sine svømmere, mens kjæresten holder seg hjemme. Reuters / Paul Childs  Foto: Paul Childs

Olympisk mester fryser ned sæden sin før OL

Gullvinner fra London-OL og hans kjæreste frykter Zika-viruset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske friidrettsutøveren Greg Rutherford fryser ned sæden sin før han reiser til Rio-OL. Det gjør 29-åringen fordi han frykter Zika-viruset, har hans kjæreste Susie Verrill avslørt.

– Zika-viruset har sørget for så mye bekymring. Vi har besluttet å få Gregs sperm frosset ned. Det er noe vi ikke vil ta sjansen på, skriver hun i standardissuemagazine.com.

Greg Rutherford tok OL-gull i lengde i London-OL, og han vant VM-gull i Beijing i fjor.

RØRT TIL TÅRER: Greg Rutherford får gullet sitt etter å vunnet lengdekonkurransen i London-OL på hjemmebane. (AP Photo/Luca Bruno)
RØRT TIL TÅRER: Greg Rutherford får gullet sitt etter å vunnet lengdekonkurransen i London-OL på hjemmebane. (AP Photo/Luca Bruno) Foto: Luca Bruno

– Hadde elsket å få flere barn
Susie Verrill, som har sønnen Milo med friidrettsstjernen, vil ikke reise til Rio for å hei på sin kjære.

– Vi er ikke de som bekymrer seg unødvendig, men etter at over 100 medisinske eksperter uttalte at lekene burde flyttes for å hindre sykdommen i å spres. Det var en enorm faktor da vi besluttet å bli her, skriver Verrill.

– Vi hadde elsket å få flere barn, og med forskningen helt i startfasen ønsker jeg ikke å sette meg selv i en situasjon som kunne vært forhindret, fortsetter hun.

Dropper OL
Det er også de som rett og slett ikke tar sjansen på å reise til Rio. Blant annet har syklisten Tejay van Garderen og golferne Vijay Singh og Marc Leishmann sagt at de ikke vil delta på grunn av det fryktede viruset, skriver BBC.

Zika-viruset er fryktet fordi mye tyder på at det myggbårne viruset hos gravide mødre forårsaker mikrokefali – en tilstanden som gjør at barn fødes med liten hodeskalle og underutviklet hjerne.