Her går «skrapemannen» amok på parkeringsplassen

Fant forklaringen på ripene på bilen – på opptakene fra sitt eget dashbordkamera.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fritz Arild Johannessen stod torsdag i forrige uke parkert på parkeringsplassen utenfor Elkjøp på Forus. Da han kom tilbake etter en treningsøkt fant han en skrape langs hele passasjersiden av bilen.

– Det har skjedd før, så jeg har kamera i bilen. Så gikk jeg inn på kamera og sjekket filmene som var spilt inn, sier Fritz Arild Johannessen til TV 2 Nyhetene.

Skrapelyd

På opptakene ser vi en mannsperson komme mot bilen. Han ser seg kjapt rundt før han tar noe opp fra bukselommen. Når mannen passerer høres en tydelig skrapelyd på opptakene.

– Jeg tenkte først at det kan ikke være han. Så skrudde jeg opp lyden på opptaket og så på kamera nummer to at han stopper og studerer skaden, akkurat som om han har fått en form for glede av det, sier Johannessen.

Skader for en halv milliard

Ifølge forsikringsbransjen blir mer enn 50.000 biler hvert år påført skader mens de står parkert. Skader for mer enn en halv milliard, som mange må dekke selv.

– Når det skjer en parkeringsskade så vet vi i minst halvparten av tilfellene ikke hvem som har gjort det. Det er ekstremt kjedelig for den som er rammet av det. Da må en dekke hele regningen selv eller ta bonustap på din egen forsikring, sier Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

Stor respons

Johannessen ville finne ut hvem mannen på opptaket var. Derfor publiserte han stillbilder av mannen, samt videoen på Facebook. Flere sendte han navnet på personen de mente var avbildet.

Han har også fått kontakt med flere som hevder å ha fått lignende ripeskader på samme parkeringsplass.

– Jeg fikk en takst på det på 14.500. Jeg tilbød han å se taksten og bli med å ta ut pengene i en minibank og så trengte vi ikke gjøre noe mer ut av dette her. Men det ville han ikke, sier Johannessen.

Nekter skyld

TV 2 har vært i kontakt med den samme personen. Han avviser at han har påført noen skade på bilen, men sier han er villig til å møte bileier i konfliktrådet.

– Hvis jeg ikke hadde hatt kameraet så hadde jeg kanskje tenkt at det var en kar jeg hadde fornærmet som tydeligvis ikke liker meg eller et eller annet. Men nå når jeg har kameraet har jeg funnet ut at det er en eldre kar der ute som synes det er utrolig kjekt å gå rundt og ripe opp biler i nærområdet der han jobber, sier Johannessen.