Her slippes forhatte klasebomber over Aleppo

Flere titalls sivile er drept i voldsomme angrep de siste to døgnene.

Den syriske byen Aleppo har vært under hardt angrep de siste dagene. Flere titalls mennesker er drept. Inkludert mange barn.

Onsdag er minst 15 drept i den opprørskontrollerte delen av Aleppo.

Et av flyangrepene rammet ifølge SOHR nær al-Bayan-sykehuset i Shaar, en av bydelene som kontrolleres av opprørere. Minst ti sivile skal ha blitt drept i dette angrepet.

Redningsmannskaper i Aleppo melder at 23 mennesker ble drept i angrepet nær sykehuset, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

Videoer som er lastet opp på internett viser store ødeleggelser og svart røyk som stiger opp.

Det er ikke kjent om det var syriske eller russiske fly som sto bak onsdagens angrep.

Slik ser det ut på innsiden av Al-Bayan-klinikken i bydelen Shaar onsdag / AFP PHOTO / THAER MOHAMMED Foto: Thaer Mohammed
Slik ser det ut på innsiden av Al-Bayan-klinikken i bydelen Shaar onsdag / AFP PHOTO / THAER MOHAMMED Foto: Thaer Mohammed

Syriske regjeringsstyrker og deres støttespillere har de siste to døgnene trappet opp angrepene mot de nordlige delene av Aleppo, som opprørere bruker som base for granatangrep mot den regjeringskontrollerte vestlige delen av byen.

Tirsdag ble det også publisert en video av de som skal være et klasebombeangrep over Anadan nord for Aleppo.

Videoen er publisert av Thiqa Angcy på Youtube, og så langt det lar seg gjøre, verifisert av Storyful.com.

Klaseammunisjon er forbudt gjennom klaseammunisjonskonvensjonen signert av 94 nasjoner. Men hverken Russland eller Syria har signert denne avtalen.

Siden klasebomber sprer mange små eksplosiver over et relativt vidt område, representerer de en stor risiko for sivile, både under angrep og i ettertid. I et tidligere konfliktområde kan ueksploderte småbomber drepe eller skade sivile i lang tid etterpå.

(©NTB/TV 2)