BIG BOSS: Stephen Keshi ledet Nigeria til seier i Afrikamesterskapet i 2013.
BIG BOSS: Stephen Keshi ledet Nigeria til seier i Afrikamesterskapet i 2013. Foto: Pius Utomi Ekpei

Nigeria-legende er død

Stephen Keshi ble 54 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere nigerianske landslagsstjernen Stephen Keshi ble bekreftet død tirsdag morgen. Det skriver det nigerianske fotballforbundet på sin Twitter-konto.

Det er uvisst hva som er dødsårsaken, men BBC melder at det er ventet at 54-åringen gikk bort som følge av et hjerteinfarkt.

– Keshi var en superhelt. Hans død er et stort tap for Nigeria som nasjon, ikke bare for nigeriansk fotball, sier den nigerianske fotballpresidenten, Amaju Pinnick, i en melding på Twitter.

Som spiller var Keshi regnet som en av de største spillerne i nigeriansk fotballhistorie, og var kapteinen på det nigerianske laget som vant Afrikamesterskapet i 1994.

Sammen med kjente navn som Jay-Jay Okocha, Sunday Oliseh og Finidi George var han også essensiell på Nigeria-laget som nesten nådde kvartfinalen i USA-VM samme år.

Keshi var innom flere klubber i sin karriere, der han kunne visse til opphold i klubber som Lokeren og Anderlecht i den belgiske toppserien.

Han vil også huskes for sin påvirkning fra trenerbenken der han tok Togo til sitt første VM-sluttspill i 2006, samt tok Nigeria til topps i Afrikamesterskapet i 2013.