MÅLSCORER: En jublende glad Ada Hegerberg blir omfavnet av Isabell Herlovsen i en tidligere landskamp. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
MÅLSCORER: En jublende glad Ada Hegerberg blir omfavnet av Isabell Herlovsen i en tidligere landskamp. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Superstjernens dobbel sendte Norge til EM

Ada Hegerberg scoret to ganger for Norge i seieren over Wales.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyon-stjernen Ada Hegerberg scoret begge målene da de norske fotballjentene kvalifiserte seg til EM med en 2-0-seier over Wales.

Hegerberg fortsetter dermed suksessen bare noen uker etter at hun ble Champions League-vinner med sin franske klubb.

Norge slet lenge mot et tøft Wales-lag, men to mål av Hegerberg i annen omgang sikret EM-billetten.

Først headet superspissen inn et innlegg fra Marit Sandvei etter 69 minutter, før hun doblet ledelsen med et flott langskudd ni minutter før slutt.

Med tre poeng er Norge sikret minst annenplass i sin kvalifiseringsgruppe og garantert en plass i EM-sluttspillet i Nederland. Mesterskapet spilles i juli og august 2017.

Norge har alle muligheter til å vinne gruppen foran Østerrike. Laget møter Kasakhstan og Israel i sine to siste kamper, og ligger foran østerrikerne på innbyrdes oppgjør med en kamp mindre spilt.

Wales hadde også muligheten til å kvalifisere seg til EM før kampen mot Norge og var best i første omgang. Hjemmelaget gjorde det vanskelig for de norske jentene med full innsats og skumle kontringer.

(C) NTB.