Norske Jacob (15) 22 sekunder bedre enn verdens beste

OL-vinner Asbel Kiprop mektig imponert over Jacob Ingebrigtsen (15).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har vært verdens klart beste 1500-meterløper siden gullmedaljen i Beijing i 2008. Nå har også den elegante kenyaneren merket seg alle rekordløpene til Jacob Ingebrigtsen.

– Det er helt «crazy» løping. Han har virkelig en framtid, sier Asbel Kiprop til TV 2.

Halvt minutt bak
For på dagens pressemøte før Bislett Games avslørte Kiprop at han ikke vær i nærheten av samme kvalitet som Ingebrigtsen da han var på samme alder.

Forrige uke satte Jacob Ingebrigtsen ny uoffisiell verdensrekord for 15-åringer på 1500 meter med smått fantastiske 3,44.97.

– Da jeg var på hans alder løp jeg 4.07. Altså fire minutter, og syv sekunder. Hvis han fortsetter framgangen, så vil vi trolig møtes i VM en gang, sier Kiprop, og kikker bort på Jacob.

Det betyr at han på samme alder var hele 22 sekunder bak det norske vidunderbarnet.

– Men da jeg var 17 år hadde jeg framgang, og løp på 3,42, forteller Kiprop.

Uansett er Ingebrigtsen stolt over ordene fra en av verdens største stjerner.

– Ja, jeg synes det er gøy å høre. Jeg har jo også fulgt litt med på hvor fort han løp da han var på min alder, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Spesialisert
Sandnes-gutten mener han har hatt en fordel kontra verdenseneren som løp årets raskeste 1500 meter på 3,29.35 søndag.

– Jeg har spesialisert meg på mellomdistanse fra jeg var 10-12 år gammel. Han begynte ikke med det før han var 16-17 år, og da tok han noen steg. Så jeg får håpe jeg får samme type utvikling, sier han.

Målet for sesongen er nemlig å klare det norske EM-kravet på 3,40.50.

– Jeg kommer nok til å bli skuffet om jeg ikke klarer det. Jeg mener det kan gå, sier han.

Det betyr at det kan bli tre blad Ingebrigtsen i Amsterdam når Europas beste samles til dyst i juli. Storebor Henrik er i alle fall innstilt på at hans tider som soleklar ener i familien kan ta en ende raskere enn han hadde håpet.

– Jeg kan jo risikere å løpe under 3,30, og være i verdenstoppen, men likevel ende opp som nummer tre i familien, humrer han.

Mellomste bror Ingebrigtsen løper en engelsk mil sammen med Henrik på Bislett, mens Jacob skal teste seg mot et sterkt felt i den nasjonale 1500 meteren på torsdag.