Takket nei til 14 millioner, men nå er Carneiro enig med Mourinho og Chelsea

Den tidligere klubblegen har inngått forlik med Chelsea og José Mourinho, som legger seg flate.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det rapportert at Eva Carneiro hadde takket nei til et forlik med Chelsea og José Mourinho verdt 14 millioner kroner i arbeidstvisten etter utskjellingen hun ble utsatt for fra hennes daværende sjef.

Bråket som fulgte i kjølvannet medførte at hun til slutt forlot posten som klubblege.

Nå er partene kommet til enighet om et forlik, og saken er avsluttet.

De økonomiske rammene for forliket er ikke kjent, men på sine hjemmesider har Chelsea publisert en uforbeholden unnskyldning til den tidligere klubblegen.

«Klubben beklager omstendighetene som førte til at Dr. Carneiro forlot klubben, og vi beklager uten forbehold til hun og hennes familie for problemene dette medførte.

Vi ønsker å poengtere at gjennom å løpe inn på banen så fulgte Dr. Carneiro både spillets regler og oppfylte hennes ansvar overfor spillerne som en lege gjennom å sette sikkerheten først.

Dr. Carneiro har alltid satt interessene til klubbens spillere først. Dr. Carneiro er høyst kompetent og en profesjonell idrettslege. Hun var et verdifullt medlem av klubbens medisinske apparat og vi ønsker henne suksess i hennes fremtidige karriere.

José Mourinho takker også Dr. Carneiro for den strålende og dedikerte støtten hun bidro med som førstelagets lege og han ønsker enn en suksessfull karriere.»

– En tøff tid

Carneiro har også kommet med en uttalelse i sakens anledning.

«Jeg er lettet over at vi har klart å bli ferdig med denne saken. Det har vært en ekstremt vanskelig og opprørende tid for meg og min familie. Nå ser jeg frem til å gå videre i livet.

Min prioritet har alltid vært helsen og tryggheten til spillere, og å gjøre min plikter som lege. Gjennom å løpe inn på banen for å behandle en spiller som krevde min medisinske oppmerksomhet, fulgte jeg spillets regler og utførte mine plikter.

Jeg vil takke alle som har støttet meg, inkludert min ektemann, familie, venner og medlemmer av fotballsamfunnet.»

Store krav

Chelsea og Mourinho har tidligere benektet at Carneiro på noen måte er blitt behandlet ulovlig, og forhandlingen skal ha vist at hun var villig til å bli værende i Chelsea, men kun dersom hennes «urealistisike og ekstravagante krav» ble møtt.

Ifølge Chelsea og Mourinho krevde hun at grunnlønnen skulle økes med mer enn 40 prosent, til 4,7 millioner kroner i året.

De hevder hun ville ha ett års etterlønn dersom hun skulle bli utsatt for trakassering eller om rollen hennes skulle bli kompromittert, å få oppsigelsestiden sin utvidet fra tre til seks måneder, å få en solid bonusordning for sitt bidrag til klubbens suksess, ekstern og uavhengig PR-rådgivning og juridisk rådgivning betalt av Chelsea og en betydelig sum som kompensasjon for det hun er blitt utsatt for.

En god og en dårlig arbeidstaker

Chelsea og Mourinho hevder hun er blitt tilbudt å få jobben sin tilbake ved flere anledninger.

Carneiros advokat har på sin side hevdet at det er «en historie om to arbeidstakere: en god og en dårlig. Den dårlige arbeidstakeren tvinger den gode ut av drømmejobben sin, og arbeidsgiver gjør ingenting for å hindre det.

Den dårlige arbeidstakeren skjeller ut, seksuelt trakasserer og degraderer den gode arbeidstakeren for å utføre sine plikter, nemlig å sørge for at helsen og sikkerheten førstelagslegen er ansvarlig for på sidelinjen.»