SLITER MED SØVNLØSHET: Kim Cattrall på den røde løperen i 2012. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
SLITER MED SØVNLØSHET: Kim Cattrall på den røde løperen i 2012. Foto: AFP PHOTO/Emmanuel Dunand Foto: Emmanuel Dunand

«Sex and The City»-stjernen snakker ut om sin mystiske sykdom

Kim Cattrall (59): – Det føltes som om en gorilla satt på brystet mitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Sex and the City»-skuespilleren Kim Cattrall har tidligere fortalt om sykdommen som har hindret henne fra å jobbe det siste året.

Cattrall sliter med søvnløshet, og hadde liten forståelse for hvor mye det faktisk ville påvirke henne i hverdagen.

Hun måtte avbryte øvingene i Londonstykket «Linda», hvor hun selv hadde hovedrollen. Etter anbefalinger fra legen trakk hun seg fra rollen i november i fjor.

– Jeg var i et tomrom

I et intervju med Radio Times nylig, beskriver 59-åringen sykdommen som en tsunami.

– Det var som om en gorilla satt på brystet mitt. Jeg forsto ikke den ødeleggende konsekvensen av å ikke sove. Jeg var i et tomrom, sier hun til magasinet ifølge Daily Mail.

Cattrall, som spiller Samantha i suksesserien «Sex and the City», har fått mye kritikk etter at hun trakk seg fra rollen i teateret.

– Jeg ønsket ikke å skuffe publikum, teateret, skribentene eller skuespillerne. Å gi slipp på alt det var den vanskeligste delen, men jeg skjønte at det arbeidet som jeg virkelig trengte å gjøre var viktigere enn stykket – det var jobb eller min sinnstilstand, fortsetter hun.

PÅ PREMIERE: Sarah Jessica-Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall og Cynthia Nixon under premieren av filmen «Sex and the City 2» i London, mai 2010. Foto: AFP PHOTO/ MAX NASH
PÅ PREMIERE: Sarah Jessica-Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall og Cynthia Nixon under premieren av filmen «Sex and the City 2» i London, mai 2010. Foto: AFP PHOTO/ MAX NASH Foto: Max Nash

Søvnløsheten begynte da Cattrall reise til London for å jobbe med stykket «Linda». Hun skyldte imidlertid på ting som jetlag, for mye te eller nok et stadie av overgangsalderen, før hun skjønte at problemet var mer alvorlig enn som så.

Vonde tanker

I hodet hennes spant tanker som at «hun ikke hadde studert, ikke hadde barn, ikke var gift og at hun var alene». De vonde tankene holdt skuespilleren våken om natten.

Tilbake i USA begynte hun et kurs i kognitiv atferdsterapi i et forsøk på å takle søvnløsheten.

– Det er som å sette på et par joggesko og gå inn i fortiden for å få et nytt perspektiv. Og jeg var forsiktig med meg selv. Så i julen i år handlet det ikke om venner og kjente, det var en erfaring hvor jeg gikk inn i meg selv for å prøve å fordype meg, sier hun.