Mangemillionær utlover dusør på 250.000 for tips i kidnappingssak

I desember i fjor ble forretningsmannen Reidar Osen (67) fra Bergen kidnappet og mishandlet. Nå vil han gi den eller de som kan gi opplysninger som fører til domfellelse 250.000 kroner i dusør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på ettermiddagen 9. desember i fjor at bergenseren Reidar Osen brutalt ble overfalt av ukjente menn utenfor galleriet sitt i Bergen sentrum.

Han ble tatt med på en kjøretur og utsatt for grov vold.

Uten gjennombrudd

Politiet i Bergen etterforsker fortsatt saken, men har seks måneder senere ikke fått noe gjennombrudd.

– Når ikke politiet klarer det, får jeg prøve på min måte, sier Reidar Osen til TV 2.

Han vil derfor betale ut 250 tusen kroner til den eller de som bidrar til at gjerningspersonene blir pågrepet og domfelt.

Vil ha ny fart i saken

– Jeg vil få ny fart i denne saken. Det har vært svært traumatisk for meg, og jeg klarer ikke å tenke på at disse menneskene går fri, sier Reidar Osen.

Politiet i Bergen sier de ikke har noen innvendinger mot at Osen utlover dusør.

– Kommer det inn nye opplysninger er vi interessert i dem. Det har vært få tips i saken og vi har manglet biologiske spor, sier etterforskningsansvarlig Jan Kåre Aaberg.

Han understreker at saken fortsatt er under etterforskning, men at den er utfordrende.

Tror på løsning

– Jeg tror at det er flere som kjenner til overfallet og at penger er så viktig i dette miljøet at noen vil tyste, sier Reidar Osen.

Han har tro på at saken vil bli løst på grunn av dusøren.

– Jeg tenker at jeg har hatt slike plager at jeg gjør det jeg må gjøre. Om jeg måtte solgt huset så ville jeg gjort også det, sier Osen.