GIR DEG EM PÅ TV 2: Julie Strømsvåg og Øyvind Alsaker er sentrale i TV 2s dekning av sommerens store fotballfest. Her foran Eiffeltårnet i Paris: FOTO: TV 2.
GIR DEG EM PÅ TV 2: Julie Strømsvåg og Øyvind Alsaker er sentrale i TV 2s dekning av sommerens store fotballfest. Her foran Eiffeltårnet i Paris: FOTO: TV 2.

Slik blir EM på TV 2

Her er alt du trenger å vite om fotballfesten i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På fredag sparkes endelig fotball-EM i gang når vertsnasjon Frankrike tar imot Romania på Stade de France.

Deretter går det slag i slag med 51 mesterskapskamper sendt direkte på nett og tv. Kampene er fordelt mellom NRK og TV 2.

TV 2 sender åpningskampen førstkommende fredag, hele fem av åtte åttedelsfinaler, i tillegg til begge semifinalene. Finalen går på NRK. Mellom kanalene er kampene fordelt på nett på samme måte som på tv.

Det vil si at Sumo sender 37 kamper eksklusivt under fotballfesten, ni av dem i sluttspillet.

Her sjekker du hele sendeskjemaet for EM

SAMSENDER: TV 2 og NRK sender sammen fra Kontraskjæret i sommer.
SAMSENDER: TV 2 og NRK sender sammen fra Kontraskjæret i sommer.

Sjekk komplett kampoppsett for EM her

Her skaffer du deg tilgang til Sumo

Sterk ekspert- og kommentatorkabal
TV 2 stiller mannssterke både i Frankrike og på hjemmebane i studio på Kontraskjæret. TV 2 har sikret seg den tidligere Celtic-manageren Ronny Deila som ekspert-kommentator. I tillegg er tidligere landslagskaptein Brede Hangeland klar for EM på TV 2s skjermer.

– Ronny er en flott forsterkning for TV 2. Han kommer med ferske impulser som trener i en storklubb og er en inspirerende formidler av fotball, sier sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Tipp hvordan EM ender her

Her spiller du EM-manager

– Vi har et meget sterkt ekspertkorps i fotballsatsingen vår og supplerer med Brede Hangeland og Deila. I tillegg kommer gjester som Ada Hegerberg, Åge Hareide og Steffen Iversen.

Julie Strømsvåg og Erik Thorstvedt er profiler under sendingene på Kontraskjæret.

I Frankrike kommenterer Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad kampene. Med seg har de henholdsvis Petter Myhre, Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland som eksperter.

NRKs kommentatorer er Christian Nilssen, Andreas Stabrun Smith og Andreas Toft. De har med seg ekspertene Tom Nordlie og Bengt Eriksen.

Se Pogba og Griezmann vise frem tekniske finesser på trening

Slik ser hele kommentator-kabalen ut på TV 2: Øyvind Alsaker og Petter Myhre (10. juni til og med 7. juli) , Kasper Wikestad og Drillo (11. juni til og med 18. juni) , Kasper Wikestad og Brede Hangeland (19. juni til og med 27. juni).

I tillegg vil Jesper Mathisen og Simen Stamsø Møller gi deg dagsferske lag- og spilleranalyser fra den nyutviklede analyselaben i Bergen. Jamie Vardy er blant profilene som vil bli analysert ned i minste detalj.

Hjemme i Norge vil Aleksander Schau og Thomas Aune tradisjon tro gi deg skråblikk på mesterskapet på TV 2 og tv2.no. FCEM går på kveldene fra 23.35.

Thorstvedt spent på England
Erik Thorstvedt gleder seg mest til å se Roy Hodgsons England i aksjon i Frankrike.

– Jeg gleder meg til naboduellen England – Wales, til å se om Ronaldo beholder drakten på, til Sveits – Albania med brødre på hvert sitt lag, til å se om Zlatan igjen kan score et mål som pisser på alle fysiske lover, til å heie fram vikinggjengen fra Island som vet at dette, dette er deres øyeblikk!, og til å telle opp målene til Robert Lewandowski. Blant annet, sier programlederen på Kontraskjæret.

SAMTLIGE KAMPER: Se full oversikt her.
SAMTLIGE KAMPER: Se full oversikt her.

– Hvilke lag tror du vil hevde seg i mesterskapet? Og hvem tror du vinner?

– Det blir nok the usual suspects – Spania, Tyskland, Frankrike - med flokken Belgia, England, Portugal og Italia jagende bak. Jeg tror hjemmebanefordelen vipper det Frankrikes vei til slutt, spår den tidligere Premier League-keeperen.

FØLG OSS: Nesten 50.000 ser snappene våre nå. Bli med, du også:)
FØLG OSS: Nesten 50.000 ser snappene våre nå. Bli med, du også:)

Se alle målene på tv2.no
TV2.no gir deg samtlige mål underveis i samtlige kamper. Vi publiserer alt fortløpende i vårt livesenter. Her kan du se alle målene, samt lese deg opp underveis i samtlige kamper i EM. I tillegg gir vi deg selvsagt alt det siste fra EM. Skader, karantener, intervjuer og alle dramatikken - døgnet rundt.

Våre eksperter gir deg også spillerbørs etter de største kampene i mesterskapet.

TV 2 i sosiale medier
TV 2 er størst i Norge på sosiale medier. TV 2 Sporten gir deg løpende oppdateringer på Instagram, Facebook og Snapchat (tv2.sporten).

Vi er på plass både på Kontraskjæret og i Frankrike for å gi deg det siste på alle plattformer.

God sommer!