Squash-pasta -smakfull, lett og mettende sommermat

Wenche tar bikinisesongen på alvor og frister med pasta laget av SQUASH! Servert med ovnsbakte tomater og guacamole.

Squash-pasta servert med ovnsbakte tomater og guacamole

Dette trenger du:

Squash-pasta:

  • 2-3 hele squash
  • Vann
  • Salt
  • Olivenolje
  • et par skiver sitron

Ovnsbakte tomater:

  • 12-15 cherrytomater (beregn 4-5 tomater per person)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Guacamole:

  • 2 modne avocado
  • Saft av ½ sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • Evt. ½ ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 ss sweet chilisaus, evt. noen få sukkerkorn og litt chili.
  • 2-3 ss yoghurt, for en mildere og mer kremet variant.

Slik gjør du:

SQUASH-PASTA: Ja, det er mulig å holde bikini-linjene hvis du spiser mye grønt, som fer eksempel squash. Foto: TV 2
SQUASH-PASTA: Ja, det er mulig å holde bikini-linjene hvis du spiser mye grønt, som fer eksempel squash. Foto: TV 2

Varm stekeovnen til 200 grader, legg tomatene i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og dryss med salt og pepper.
Bak tomatene i varm stekeovn, 15-20 min.

Guacamole:
Skrap ut kjøttet av avocadoene, press over litt sitron (for å beholde fargen og for smak), salt, finhakket hvitløk, finhakket ingefær, pepper, 1-2 ss olivenolje, 1 ss sweet chilisaus og evt. yoghurt.
Kjør sammen med en stavmikser eller i en hurtighakker, til en glatt pure.

Skyll og strimle squash opp på en ”spiral kutter”, eller del i lange skiver med en ostehøvel og skjær i tynne strimler med en kniv.
Kok opp lettsaltet vann og sitronskiver, legg i squashstrimlene, kok opp og la koke i ca. 1 min. (maks 2, avhengig av tykkelse).
Ta opp med hullsleiv og la vannet renne godt av squashstrimlene.

Server med ovnsbakte tomater, guacamole, med noen dråper olivenolje og sitron på toppen.