Squash-pasta -smakfull, lett og mettende sommermat
Wenche tar bikinisesongen på alvor og frister med pasta laget av SQUASH! Servert med ovnsbakte tomater og guacamole.
Squash-pasta servert med ovnsbakte tomater og guacamole
Dette trenger du:
Squash-pasta:
- 2-3 hele squash
- Vann
- Salt
- Olivenolje
- et par skiver sitron
Ovnsbakte tomater:
- 12-15 cherrytomater (beregn 4-5 tomater per person)
- Olivenolje
- Salt og pepper
Guacamole:
- 2 modne avocado
- Saft av ½ sitron
- 1 fedd hvitløk
- Evt. ½ ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)
- Salt og pepper
- 1-2 ss olivenolje
- 1 ss sweet chilisaus, evt. noen få sukkerkorn og litt chili.
- 2-3 ss yoghurt, for en mildere og mer kremet variant.
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 200 grader, legg tomatene i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og dryss med salt og pepper.
Bak tomatene i varm stekeovn, 15-20 min.
Guacamole:
Skrap ut kjøttet av avocadoene, press over litt sitron (for å beholde fargen og for smak), salt, finhakket hvitløk, finhakket ingefær, pepper, 1-2 ss olivenolje, 1 ss sweet chilisaus og evt. yoghurt.
Kjør sammen med en stavmikser eller i en hurtighakker, til en glatt pure.
Skyll og strimle squash opp på en ”spiral kutter”, eller del i lange skiver med en ostehøvel og skjær i tynne strimler med en kniv.
Kok opp lettsaltet vann og sitronskiver, legg i squashstrimlene, kok opp og la koke i ca. 1 min. (maks 2, avhengig av tykkelse).
Ta opp med hullsleiv og la vannet renne godt av squashstrimlene.
Server med ovnsbakte tomater, guacamole, med noen dråper olivenolje og sitron på toppen.