Squash-pasta -smakfull, lett og mettende sommermat

Wenche tar bikinisesongen på alvor og frister med pasta laget av SQUASH! Servert med ovnsbakte tomater og guacamole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Squash-pasta servert med ovnsbakte tomater og guacamole

Dette trenger du:

Squash-pasta:

  • 2-3 hele squash
  • Vann
  • Salt
  • Olivenolje
  • et par skiver sitron

Ovnsbakte tomater:

  • 12-15 cherrytomater (beregn 4-5 tomater per person)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Guacamole:

  • 2 modne avocado
  • Saft av ½ sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • Evt. ½ ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 ss sweet chilisaus, evt. noen få sukkerkorn og litt chili.
  • 2-3 ss yoghurt, for en mildere og mer kremet variant.

Slik gjør du:

SQUASH-PASTA: Ja, det er mulig å holde bikini-linjene hvis du spiser mye grønt, som fer eksempel squash. Foto: TV 2
SQUASH-PASTA: Ja, det er mulig å holde bikini-linjene hvis du spiser mye grønt, som fer eksempel squash. Foto: TV 2

Varm stekeovnen til 200 grader, legg tomatene i et ildfast fat, ringle over litt olivenolje og dryss med salt og pepper.
Bak tomatene i varm stekeovn, 15-20 min.

Guacamole:
Skrap ut kjøttet av avocadoene, press over litt sitron (for å beholde fargen og for smak), salt, finhakket hvitløk, finhakket ingefær, pepper, 1-2 ss olivenolje, 1 ss sweet chilisaus og evt. yoghurt.
Kjør sammen med en stavmikser eller i en hurtighakker, til en glatt pure.

Skyll og strimle squash opp på en ”spiral kutter”, eller del i lange skiver med en ostehøvel og skjær i tynne strimler med en kniv.
Kok opp lettsaltet vann og sitronskiver, legg i squashstrimlene, kok opp og la koke i ca. 1 min. (maks 2, avhengig av tykkelse).
Ta opp med hullsleiv og la vannet renne godt av squashstrimlene.

Server med ovnsbakte tomater, guacamole, med noen dråper olivenolje og sitron på toppen.