Märtha Louise forteller: – Dette lærer de egentlig på «engleskolen»

Märtha Louise og Elisabeth Nordeng beskriver «engleskolen» som en skole i selvutvikling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble nok en gruppe med «engleelever» uteksaminert fra den såkalte engleskolen til prinsesse Märtha Louise (44) og Elisabeth Nordeng (48).

Men hva lærer egentlig elevene på denne skolen, som nå går under navnet «Soulspring»?

– For meg har det gjennom hele livet vært utrolig viktig å se andre mennesker og bli sett som den jeg er. Noen av oss har utviklet den evnen bedre, og vi i Soulspring systematiserer den måten å gjøre det på, sier Märtha Louise når hun gjester «God sommer Norge».

Dette kalles en energi-reading.

– Under en energi-reading ser vi hva du sliter med akkurat nå. Kanskje du har noe vanskelig som du jobber med eller mønstre som du ikke kommer ut av. Vi lærer å se på denne måten, som er å se gjennom linjene, forklarer Märtha Louise.

Se hele intervjuet i toppen av saken.

Lærer selvutvikling

I det andre skoleåret lærer elevene healing.

– Jeg tror alle menneskene har tilgang til healing-kraften. Det er noe vi kan åpne opp for og videreutvikle. I bunn og grunn er det selvutvikling, sier Nordeng, som er en av grunderne bak Soulspring-skolen.

Nyutdannede Nina Fadnes (41) har lært å takle sin høysensitivitet gjennom skolen. Det å være høysensitiv er et personlighetstrekk, og det kjennetegnes av at nervesystemet er mer fintfølende og mottakelig for sanseinntrykk og stemninger.

– Det viktigste jeg har lært er å få noen verktøy som jeg kan bruke i hverdagen. Som høysensitiv er det er mange inntrykk i hverdagen, og med disse verktøyene kan jeg falle mer til ro i meg selv og snu det til noe positivt, sier Fadnes.

DRIVER SKOLEN SAMMEN: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. Her er de på scenen under konferansen på Litteraturhuset i 2015.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DRIVER SKOLEN SAMMEN: Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. Her er de på scenen under konferansen på Litteraturhuset i 2015. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

– Englene er kun en liten del

Så hvor kommer englene inn i bildet?

– Vi har hatt mye snakk om engler, men i bunn og grunn er dette en selvutviklingskole. Vi jobber med engler, men det er kun en del av det. Det er noen brikker i et stort bilde, sier Märtha Louise og Nordeng.

På sine hjemmesider beskriver de Soulspring som «en lekeplass for selvutvikling».

Prinsesse Märtha Louise opprettet skolen sammen med Nordeng i 2007. Siden den tid har skolen vært mye omtalt. For to år siden skiftet skolen navn fra Astarte Inspiration til Soulspring.

Se «God sommer Norge» på TV 2 mandag, tirsdag, onsdag og fredag klokken 20.00.