Superstjernen Curry dropper OL

NBAs beste spiller Steph Curry kommer ikke til å spille OL-turneringen i basketball for USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Curry hilse på Neymar i videovindet øverst.

Steph Curry har overtatt tronen som NBAs beste spiller fra LeBron James.

Men dessverre for alle som hadde gledet seg til å se Golden State Warriors-spilleren i OL: Curry vil glimre med sitt fravær.

Point guarden sier i en uttalelse at han ikke stiller av flere grunner, blant annet skadeproblemer i knær og ankler.

Curry har vunnet to VM-gull med USA.

– Mine tidligere opplevelser med USA Basketball har vært utrolig givende, lærerike og morsomme, noe som har gjort dette til en ekstremt vanskelig avgjørelse for meg og familien min, sier Curry.

– Jeg mener dette er den beste avgjørelsen for meg på dette stadiet i karrieren. Det er en stor ære å spille for landet ditt og å bære «USA» på brystet, men mitt basketballmål denne sommeren må være å fokusere på kroppen min og å bli klar til NBA-sesongen 2016/17.

Chris Paul og Anthony Davis kommer heller ikke til å stille for USA, men det er nok et klart større slag at MVP-Curry ikke blir å se i OL.

– Selvsagt er vi skuffet over at Steph ikke vil være tilgjengelig denne sommeren, men vi forstår at slike situasjoner kan oppstå og vi støtter fullt ut hans avgjørelse, sier styreformann i USAs basketballforbund, Jerry Colangelo.

SPILLER: Steph Curry i aksjon for USA under en oppvisningskamp mot Brasil. FOTO: AP Photo/Charles Rex Arbogast
SPILLER: Steph Curry i aksjon for USA under en oppvisningskamp mot Brasil. FOTO: AP Photo/Charles Rex Arbogast Foto: Charles Rex Arbogast

Steph Curry spiller i disse dager NBA-finalen for sitt Golden State Warriors mot Cleveland Cavaliers.

Warriors leder 2-0 i kamper før den tredje finalekampen natt til torsdag fra klokken 03.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.