Ingebrigtsen vil til Rio uavhengig av om han har tatt OL-kravet

Henrik Ingebrigtsen har tatt det internasjonale, men ikke det særnorske OL-kravet. Derfor mener han at han bør sendes til Rio uansett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2 Sporten): Under Diamond League-stevnet i Birmingham søndag var Henrik Ingebrigtsen et halvt sekund unna å klare det norske OL-kravet på 1500 meter.

Nå skal han prøve lykken igjen under Bislett Games på torsdag.

Der skal 25-åringen løpe en mile (1609 meter), men tiden hans på de første 1500 meterne kan gjøre at han tar det norske OL-kravet.

– Jeg tenker egentlig veldig lite på å ta det kravet. Jeg har sprunget fortere til nå i år enn jeg har gjort så tidlig i sesongen noen gang, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Ble sendt uten å klare kravet i 2012

25-åringen er så lite stresset at han faktisk ikke bryr seg om han klarer OL-kravet i det hele tatt.

– Jeg har tatt det internasjonale kravet to ganger allerede, så mest sannsynlig så holder det. Jeg tok ikke det norske kravet da jeg ble tatt ut til OL i London i 2012 og da fikk jeg femteplass, sier han.

Olympiatoppen har egne særnorske krav for kvalifisering til OL. På 1500 meter for herrer er det norske kravet 3:35,50, men det internasjonale kvalifiseringskravet er 3:36,10.

Ingebrigtsen har klart det internasjonale kravet to ganger denne sesongen.

– At vi har et eget norsk krav... Jeg vet ikke helt hva det har å bety ettersom at jeg ble sendt til OL uten å ha klart kravet forrige gang, sier han.

Vil til høyden, ikke jage særnorsk krav

Etter stevnet på Bislett denne uken, planlegger Ingebrigtsen å reise til høyden i St. Moritz i Sveits for å jobbe med formen frem mot EM og OL. Han håper ikke han tvinges til å avbryte oppholdet for å reise til et nytt stevne for å jage det særnorske kravet.

– Hvis jeg får kjøre mitt opplegg og trene slik jeg har planlagt, så kommer jeg til å være i form til EM og til OL, sier 25-åringen.

– Hvis jeg må stresse med å jage et krav, så kommer det til å gå utover prestasjonene jeg skal ha senere i sommer. Det er ikke nå jeg skal være i form. Hadde jeg vært det, så hadde det ikke lovet godt for OL som er om to måneder.