Sykkelstjernene freser etter stangespurt: – Minst én burde blitt disket

Sterke reaksjoner etter «slåsskampen» mellom Alexander Kristoffs Katusha og Cofidis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en kaotisk spurt med stanging og krangling om posisjoner da Nacer Bouhanni spurtslo Alexander Kristoff og resten av feltet på den første etappen av Critérium du Dauphiné.

Se den i videovinduet over!

– Det var Katusha og Cofidis som forberedte spurten. Det var kamp om å få den beste posisjonen. Geoffrey Soupe og Christophe Laporte var foran meg. Som jeg sa var det mye kamp og krangel. Ryttere knuffet med albuer og hode. Det var en intens sprint helt til slutten, sier Bouhanni til TV 2.

– Skammer de seg?
Det er imidlertid den dårlige oppførselen til Bouhanni selv og hans lag Cofidis som har sørget for sterke reaksjoner blant kollegaene i sykkelfeltet.

– Jeg undrer på om Nacer Bouhanni og Cofidis skammer seg når du de ser bildene av dagens avslutning… Sorry, men det er for mye #syklingerikkeboksing, skriver Giant-Alpecin-stjernen John Degenkolb på Twitter.

– Vær så snill og hold det trygt, kjære kollegaer. Det vi så i dag var over grensen, istemmer Degenkolbs lagkompis Koen de Kort.

Deres lagkamerat Roy Curvers bruker Katushas sykkelsponsor Canyon for å illustrere sin mening.

– Jeg tror noen Cofidis-ryttere foretrakk å sitte på en Canyon-sykkel de siste kilometerne. Å sørge for at det er trygt er ikke bare jobben til arrangøren og UCI, skriver han.

– Minst én burde blitt disket
Også i BMC reageres det:

– Det jeg så på den siste kilometeren har ingenting å gjøre med sykling. Det finnes noen grenser. #overgrensen, skriver BMC-stjernen Greg van Avermaet

– Takk Gud for at jeg syklet da det fremdeles var respekt i feltet. Minst én burde blitt disket, mener lagkamerat Marcus Burghardt.

Også Alexander Kristoffs lagkamerat Jacopo Guarnieri reagerer.

– Alle slåss for posisjonen sin. Ingen bør stange og slippe unna med det, skriver han på Twitter.

Greipel laget spørreundersøkelse
TV-bildene viste at det ble stanget minst tre ganger. Én gang var en Katusha-rytter synderen, mens Cofidis kjørte dagens dobbel.

Lotto Soudal-stjernespurteren André Greipel, som ikke er med i Dauphiné, la ut en liten spørreundersøkelse på Twitter etter spurten.

– Fair play sprint i Dauphiné? Spurte han.

2515 stemte. 26 prosent mente ja, mens 74 prosent ikke syntes det var fair play.

Etterpå gikk han ut og minte om at andre har fått betale dyrt for lignende oppførsel tidligere.

– Jeg nevnte forresten ikke noen ryttere, men Mark Renshaw forlate Tour de France for å gjøre det samme som tre andre ryttere gjorde i dag, skriver han.

Det var i 2010 at Renshaw ble kastet ut av Touren etter å ha stanget til Julien Dean i spurten.

Ingen ble straffet
Etter mandagens etappe var det imidlertid ingen, verken fra Katusha eller Cofidis, som ble straffet.

– Det var litt kamp med Bouhanni om plassen, jeg ville ikke gi fra meg plassen på mitt opptrekk, sier Kristoff til TV 2.

Bouhanni vant til slutt, mens nordmannen ble nummer elleve. Han touchet hjulet til lagkamerat Jacopo Guarniere, mistet rytmen og var helt sjanseløs.

Edvald Boasson Hagen ble nummer fire på etappen, mens Sondre Holst Enger ble nummer åtte.

– Det var veldig hektisk. Jeg satt på hjulet til Alexander Kristoff og satt egentlig godt der. Den boksekampen Bouhanni og Alex hadde, den var ikke jeg med på, sier Boasson Hagen til TV 2.