FRA VIRKELIGHET TIL SKUESPILL: Josephine Gillan under en av sexscenene i Game of Thrones. Nå spiler hun prostituert fremfor å jobbe som det. Foto: Twitter. 
FRA VIRKELIGHET TIL SKUESPILL: Josephine Gillan under en av sexscenene i Game of Thrones. Nå spiler hun prostituert fremfor å jobbe som det. Foto: Twitter. 

Hun spiller prostituert: – «Game of Thrones» reddet meg fra prostitusjon

Josephine Gillan (27) jobbet som prostituert før hun fikk rollen som «Marei» i Game of Thrones.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suksesserien Game of Thrones er inne i sin sjette sesong, og både den siste og de foregående episodene har vært preget av vold, sex og nakenscener.

Natt til mandag ble nok en episode av spenningsserien sluppet, og her får vi et gjensyn med den prostituerte karakteren Marei.

Det er den britiske skuespilleren Josephine Gillan som spiller rollen som har figurert i samtlige sesonger siden den andre, som kom i 2012.

Reddet av Game of Thrones

Det kanskje ikke alle vet er at Gillan er mer lik karakteren enn man skulle tro. Hun prostituerte seg nemlig i årene før hun fikk rollen i Game of Thrones, og det skulle være skuespillerkarrieren som ble redningen hennes vekk fra prostitusjonen.

– «Game of Thrones» har reddet meg fra et liv med prostitusjon, og det har gjort meg mye sterkere, sier hun i et intervju med Daily Mail.

Hun blir nå sett på som en profesjonell skuespiller, selv om hun ikke hadde noen erfaring før rollen som Marei. Hun jobbet som prostituert og spilte inn pornofilmer under navnet Sophie O'Brien da hun kom over en annonse hvor de søkte etter en skuespiller til suksesserien.

– De lette etter unge kvinner med naturlige bryster og uten tatoveringer, som ikke hadde noe imot å bli filmet naken.

Det var da Gillan sendte inn en søknad, og fikk umiddelbar respons. Resten er historie.

Den rødhårete skjønnheten har spilt i tilsammen syv episoder, og har allerede signert kontrakt for den syvende sesongen som starter innspillingen senere i år.

Ble misbrukt som barn

Livet har derimot ikke alltid smilt til 27-åringen som har hatt en vanskelig oppvekst. Hun ble seksuelt misbrukt, og ruset seg på alkohol og narkotika allerede fra 12-årsalderen. Hun gikk på 24 forskjellige barneskoler, og ble tatt hånd om i et fosterhjem. Hun ble misbrukt i fosterhjemmet, og Gillan følte seg uverdig et skikkelig forhold. Hun måtte ty til prostitusjon for å tjene penger til livets opphold.

Game of Thrones har fått kritikk for sine mange scener med voldekt, incest, mord, tortur og sex, men Josephine Gillan minner seerne på at det bare er snakk om fantasi.

– Se på underholdningen og nyt. Eller dropp det om du er for snerpete, sier Gillan i intervjuet.

For henne har denne fantasiverdenen reddet henne fra hennes egne, fryktelige virkelighet.