Foreldrene slipper straff etter at sønnen (4) falt ned til gorilla

«Ingenting med denne situasjonen er så alvorlig at noen skal straffes», sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For omtrent halvannen uke måtte en utrydningstruet gorilla skytes etter at en fire år gammel gutt falt ned i gorillaburet i en amerikanske dyrepark i delstaten Ohio.

Gorillaen fikk raskt tak i guttungen, og slepte rundt på ham i nærmere ti minutter. Parkvoktere vurderte situasjonen som livstruende og skjøt den sjeldne gorillaen. Da hadde gutten vært i innhegningen i rundt ti minutter. Fireåringen kom fra hendelsen med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Se den dramatiske videoen over

Over 500.000 vil at foreldrene skal straffes

Saken vakte oppsikt verden over. Dyrevernere raste mot beslutningen, og over 500.000 personer har skrevet under på en liste der de ba om at foreldrene skulle bli straffeforfulgt for å ikke passe godt nok på gutten.

Saken er nå etterforsket av politiet, og konklusjonen er klar.

«Det er veldig leit at gorillaen døde, men ingenting med denne situasjonen er så alvorlig at noen skal straffes», sier statsadvokat Joseph T. Deters i en pressemelding, ifølge Buzzfeed.

«Dyrehagen gjorde den riktige vurderingen da de handlet resolutt for å redde livet til det lille barnet. En gorilla er et vilt dyr og per definisjon farlig og uforutsigbar» fortsetter Deters.

«Snudde seg i noen få sekunder»

Flere vitner som så situasjonen har forklart til politiet at moren fulgte med på fireåringen.

«Moren snudde seg i noen få sekunder for å hjelpe et annet barn, og det er da treåringen klarte å klatre inn i gorillaburet. En hver forelder som er ærlig med seg selv må ha forståelse for at dette kan skje, til og med de som er ekstremt beskyttende», avslutter Deters.