KJEMPE: Brock Lesnar feirer seieren mot Shane Carwin i tittel-tungvektskamp i 2010. FOT: AP/Eric Jamison.
KJEMPE: Brock Lesnar feirer seieren mot Shane Carwin i tittel-tungvektskamp i 2010. FOT: AP/Eric Jamison. Foto: Eric Jamison

130 kilo tung UFC-legende med sensasjonelt comeback

Brock Lesnar har ikke gått en UFC-kamp siden 2011. Nå er comebacket bekreftet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gigant returnerer.

I Brock Lesnar er det både fysisk og historisk en kjempe som returnerer til ringen.

38-åringen sa i mars at han var ferdig med kampsporten MMA. Det fem år etter at han gikk sin siste kamp i UFC.

Men han har angret seg.

Det var en dårlig skjult hemmelighet at han returnerte da han mandag offentliggjorde at han er klar for kamp mot Mark Hunt i UFC 200 den niende juli.

– Jeg kunne ikke leve med den beslutningen. Det var mitt livs tøffeste avgjørelse og det plaget meg i 15 måneder. Jeg har innsett at jeg vil fortsette å fullføre mine drømmer, sier han ifølge ESPN.

– Jeg bryr meg ikke om hvem jeg møter. Det kunne ha vært hvem som helst. Så lenge jeg får ham ned på bakken så er kampen over.

Den 130 kilo tunge kjempen har en bakgrunn fra bryting og ble amerikansk collegemester i bryting før han vendte seg mot UFC.

I 2008 ble han tungvetsmester i UFC da han slo legendariske Randy Coutoure.

Lesnar har 5-3 i statistikk fra sine tidligere kamper i UFC, men hevder at tarmsykdomen divertikulitt la en demper på hans prestasjoner den gangen.

– Da jeg var på toppen av karrieren var jeg ikke så bra som jeg kunne vært. Nå kan jeg ærlig si at jeg kjenner meg 1000 prosent klar.