Top Gear skulle vært i Norge 27. mai. Det ble ikke noe av. Men slapp av – de kommer senere. På bildet ser vi de nye programlederne (f.v.) Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan and The Stig, during the launch of the car show at Dunsfold Aerodrome in Surrey, which returns to BBC Two on May 29 at 8pm.
Top Gear skulle vært i Norge 27. mai. Det ble ikke noe av. Men slapp av – de kommer senere. På bildet ser vi de nye programlederne (f.v.) Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan and The Stig, during the launch of the car show at Dunsfold Aerodrome in Surrey, which returns to BBC Two on May 29 at 8pm. Foto: Andrew Matthews

Joda – Top Gear har fortsatt Norges-planer!

– Ikke lensmannens skyld at vi ikke kom som først planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Broom kunne for bare noen uker siden fortelle at BBCs svært populære bilprogram Top Gear, skulle komme til Norge for å spille inn et innslag.

Planen var å gjøre det i slutten av mai.

Da Broom var tilstede på Top Gears "hjemmebane" utenfor London, for å høre mer om det nye konseptet, var også programlederne overbevist om at det ville bli et Norgesbesøk.

Men slik ble det altså ikke. Turistnæringen og fans av programmet har vært skuffet og frustrert.

Den siste tiden har det vært diskutert både høyt og lavt hva som egentlig var årsaken til at de ikke kom likevel. Flere norske medier har rapportert at Top Gears filming på Atlanterhavsveien og Trollstigen ble avlyst på grunn av den lokale lensmannens motvilje til å oppheve fartsgrensene.

Nå ønsker imidlertid BBC selv å sette en stopper for spekulasjonene.

I følge en talsperson fra BBC Worldwide er nemlig ikke dette grunnen, får Broom opplyst.

Clarkson gir alt i ny TV-serie

Ikke lensmannens feil

Ifølge talspersonen for BBC var det rett og slett dårlig timing som lå bak avgjørelsen om å avlyse Norgesbesøket 27. mai.

Talspersonen understreker videre at avlysningen ikke hadde noe som helst med den lokale lensmannen å gjøre.

– Vi vil gjerne tydeliggjøre at grunnen til at vi ikke fikk filmet i Norge den 27. mai ikke hadde noe som helst med fartsgrensene å gjøre. Den lokale lensmannen har ikke vært noe annet en hjelpsom og gjestfri ovenfor BBC og Top Gear.

Kommer på besøk

Talspersonen skryter også av Vegvesenet, som tillot bilprogrammet å kjøre på delvis stengte veier under filmingen.

Top Gear har premiere på episode to syvende juni på BBC Brit, og talspersonen avslører at verdens største bilprogram kommer tilbake til Norge.

– Top Gear er konstant under produksjon og det er ikke uvanlig at planene endrer seg på denne typen programmer. Denne endringen i kalenderen kommer ikke til å påvirke den pågående sesongen. Top Gear har fortsatt planer om å besøke denne storslagne delen av verden sammen med noen knallgode biler, forteller talspersonen fra BBC Worldwide.

Les vår anmeldelse av første episode av nye Top Gear her