Chelsea hevder Carneiro takket nei til 14 millioner kroner

Hevder den tidligere Chelsea-legen kom med urealistiske og ekstravagante krav.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea og José Mourinho møtte Eva Carneiro i retten mandag, etter den nå famøse og svært offentlige utskjellingen hun ble utsatt for av den daværende Chelsea-manageren.

Partene møttes både i januar og mars, men klarte aldri å komme til enighet. Ifølge Chelsea takket Carneiro nei til et tilbud på 14 millioner kroner for å gjøre opp kravene mot klubben og José Mourinho, skriver ESPN.

Chelsea og Mourinho benekter at Carneiro på noen måte er blitt behandlet ulovlig, og at forhandlingene skal ha vist at hun var villig til å bli værende i Chelsea, men kun dersom hennes «urealistiske og ekstravagante krav» ble møtt.

– Krevde lønnsøkning på over 40%
Ifølge Chelsea og Mourinho krevde hun at grunnlønnen skulle økes med mer enn 40 prosent, til 4,7 millioner kroner i året. De hevder hun ville ha ett års etterlønn dersom hun skulle bli utsatt for trakassering eller om rollen hennes skulle bli kompromittert, å få oppsigelsestiden sin utvidet fra tre til seks måneder, å få en solid bonusordning for sitt bidrag til klubbens suksess, ekstern og uavhengig PR-rådgivning og juridisk rådgivning betalt av Chelsea og en betydelig sum som kompensasjon for det hun er blitt utsatt for.

Chelsea og Mourinho hevder hun er blitt tilbudt å få jobben sin tilbake ved flere anledninger.

– En historie om to arbeidstakere
Carneiros advoktat hevder det er «en historie om to arbeidstakere: en god og en dårlig. Den dårlige arbeidstakeren tvinger den gode ut av drømmejobben sin, og arbeidsgiver gjør ingenting for å hindre det. Den dårlige arbeidstakeren skjeller ut, seksuelt trakasserer og degraderer den gode arbeidstakeren for å utføre sine plikter, nemlig å sørge for at helsen og sikkerheten førstelagslegen er ansvarlig for på sidelinjen.»

Carneiros advokat, Mary O’Rourke, bekreftet mandag at de kommer til å innkalle Manchester Uniteds nye manager, José Mourinho, til å vitne. Det var Mourinhos nå famøse utskjelling av Carneiro som er årsaken til at partene nå møtes i retten.